Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tragédie v ráji: Rodiče a dítě zemřeli při nehodě turistické ponorky

Výlety na prosklenných ponorkách do podmořského světa Rudého moře jsou v Egyptě velkou atrakcí. Ve čtvrtek ale při ztroskotání jedné z nich zahynuli tři Němci
Výlety na prosklenných ponorkách do podmořského světa Rudého moře jsou v Egyptě velkou atrakcí. Ve čtvrtek ale při ztroskotání jedné z nich zahynuli tři Němci  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
10. února 2012
11:38

Německý manželský pár (†53 a †45) a jejich malý syn (†9) přišli o život. Při nehodě turistické ponorky v Rudém moři u egyptského letoviska Hurghada. Dalších 13 turistů různých národností se podařilo zachránit.

Podle informací, které přinesla egyptská státní televize, narazila turistická ponorka na korálový útes. Její skleněná část se rozbila a do plavidla vnikla voda. Čtyři zachránění turisté byli převezeni do nemocnice. Výlety na otevřené moře s možností prohlédnout si podmořský svět a slavné korálové útesy v Rudém moři patří mezi velká turistická lákadla v Egyptě.

Není to první tragédie, kterou egyptský turistický průmysl v posledních letech zaznamenal. Koncem roku 2010 u rudomořského letoviska Šarm aš-Šajch trápili turisty žraloci. Během neobvyklé série útoků čtyři turisty zranili a dalšího usmrtili.

pattapuf ( 15. února 2012 21:42 )

.Nas*rat majlant do cestovky a jet do Egypta. Ty jsi dobře OT.

sosacek ( 10. února 2012 12:57 )

Měli letět pitomci do Tibetu, tam žádné ponorky nejsou /leda po opici za saké/..

Zobrazit celou diskusi