Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Traktorista Vlček trafiku nedostane: ČSSD to zrušila, prý kvůli Zemanovi

Bývalý traktorista a také šéf Sněmovny Vlček trafiku nedostane, zatrhl to prý i prezident Zeman
Bývalý traktorista a také šéf Sněmovny Vlček trafiku nedostane, zatrhl to prý i prezident Zeman  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
19. června 2013
15:49

Někdejší šéf Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) se inspektorem Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) nestane. ČSSD tuhle trafiku nakonec zatrhla. Popírá, že kvůli aktuální situaci kolem Petra Nečase. Nesouhlas s "traktoristou" Vlčkem prý vyjádřil prezident Zeman.

Miloslav Vlček je vyučený traktorista mechanizátor, který se přes vysokou školu zemědělskou v Brně a práci ekonoma v JZD Ludmírov dostal až do vrcholné politiky. Člen ČSSD byl jeden čas dokonce šéfem Sněmovny, rezignovat však musel kvůli aféře údajného ovlivňování jedné ze státních zakázek ve prospěch kamaráda.

Vlček trafiku nedostane

Sociální demokraté však nedávno pro Vlčka vymysleli pěknou trafiku. Měl se stát inspektorem Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Ačkoli k tomu nemá odpovídající vzdělání ani zkušenosti.

Jenže ČSSD nakonec tenhle návrh stáhla. Spekulovalo se o tom, že ji vystrašil skandál kolem údajného uplácení trojice bývalých poslanců za ODS Tluchoře, Fuksy a Šnajdra, kteří se podle vyšetřovatelů vzdali svých poslaneckých mandátů výměnou za příslib členství v orgánech státních společností.

Může za to Zeman!

Jasno však do stažení Vlčkovy nominace vnesl nakonec Miloš Zeman. Prezident totiž oznámil, že Vlčkovo jmenovací dekret nepodepíše. "Tak já jsem při nedávném setkání s panem předsedou sociální demokracie Bohuslavem Sobotkou upozornil, že vzhledem k tomu, že prezident republiky podepisuje dokonce i jmenovací dekrety inspektora pro ochranu osobních údajů, nepodepíši jmenovací dekret pana Miloslava Vlčka, protože se domnívám, že pro tuto funkci není odborně kvalifikován," prohlásila dnes hlava státu.

Zeman také lehce jízlivě uvedl, že byl připraven se podrobit dalšímu skandálu. Prý čekal, že se do něj lidé pustí kvůli tomu, že "prezident, který by měl být pouze ceremoniářem najednou odmítá Miloslava Vlčka jako tohoto kandidáta". Narážel tím patrně na kauzu jmenování Martina C. Putny profesorem a otázku svých pravomocí, které se podle některých snaží Zeman neúměrně rozšiřovat.

japos22 ( 19. června 2013 22:55 )

Funkci by měl obsadit právník!!

zanetavacilkova ( 19. června 2013 20:34 )

Zdarec. Letos koluje po internetu unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - skvělá i pro maturanty!! Já si takto přivydělávám již od května a jsem tím fascinována Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak mám radost ze snadno vydělaných kaček. Je to z návodu Peterblog.wz.sk

moiaza ( 19. června 2013 19:37 )

Já bych to tak tragicky neviděl. Když může o financích ČR rozhodovat chemik, když může kandidovat na premiérku majitelka knihkupectví, tak proč by nemohl dostat trafiku traktorista.

hejhej ( 19. června 2013 17:56 )

 Jen se divím,že se ten ubožák pořád někde cpe.Z ostudy kabát si už dělal,už když byl předsedou poslanecké sněmovny.

jarda304 ( 19. června 2013 17:12 )

je to smolař. 3 roky čekal na trafiku a najednou tahle aféra, tak se souruzi zalekli. Uvidíme, zda se bude soudruh muset vrátit na traktor nebo jen počká, až se sklidní situace a zase se zapomene

Zobrazit celou diskusi