Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

A je to tu, Česko decimují bouřky!

Přes celou Českou republiku postupují silné bouřky
Přes celou Českou republiku postupují silné bouřky  (Autor: Vladimír Fišar)
Autor: shp, ČTK - 
19. května 2013
21:54

Oblaka hřmí a leje jako z konve! Přes Českou republiku postupují silné bouřky, na několika místech už stromy popadané na trať zkomplikovaly provoz na železnici. Nejsilnější jsou bouřky na jihozápadě a západě Čech, kde je provázejí výraznější nárazy větru.

Při dalším postupu k severovýchodu by měly během první poloviny noci bouřky slábnout, uvedli meteorologové. Pád stromu na trakční vedení u Ošelína zastavil dnes kolem 19:00 provoz na trati Plzeň - Cheb, stromy na trati zastavily podle webu Českých drah vlaky i na úseku tratě z Plzně do Žatce, mezi Novou Vsí u Českých Budějovic a Borovany najel do spadlého stromu osobní vlak.

Vane silný vichr

Varování před bouřkami, které dnes Český hydrometeorologický ústav vydal s nízkým stupněm nebezpečí, platí do 23:00 pro Prahu a kraje Vysočinu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Ústecký a Jihomoravský. Kromě silných bouřek studenou frontu provázejí také silné nárazy větru o rychlosti až kolem 72 kilometrů v hodině. Po přechodu fronty se v pondělí ochladí. Teploty mají klesnout pod 20 stupňů Celsia s chladnější počasí má trvat po celý týden.

hradecak ( 20. května 2013 23:06 )

Bylo by možná dobré alespoň uvádět autora fotografie a před použitím jej minimálně kontaktovat. Tam kde jste si fotografii "půjčili" kontakt je.

Zobrazit celou diskusi