Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Petelíkův kolega ze zastupitelstva: Je to stalinista! Možná si dal skleničku a napsal to...

Autor: psch - 
28. října 2012
21:48

„Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, do desátého kolena zabavit majetky.“ Takové výroky se objevily na facebookovém profilu pod jménem zastupitele za Prahu 8 Jaromíra Petelíka (29). Kolegu ze zastupitelstva Václava Musílku takové řeči ale nepřekvapují.

Před pár dny se na facebookovém profilu pod jménem zastupitele za Prahu 8 a asistenta místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše Jaromíra Petelíka (29) objevily poměrně kontroverzní výroky o pravici. Sám Petelík se ale nechal slyšet, že to on nenapsal.

Petelík je stalinista

Možná to napsal, možná ne, k jeho normálním výrokům to přesto nemá daleko. „Vyloženě výroky, které byly na Facebooku, jsem od něj neslyšel. To na zastupitelstvu neřekne, nicméně v kuloárech je od něj slyšet ledacos. On je přesvědčený marxista, stalinista... nevím, jak ho označit, je to poměrně vzácný druh,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz Václav Musílek, místopředseda Suverenity a Petelíkův kolega ze zastupitelstva.

Dal si skleničku a napsal to?

Na internetu objevují spekulace, že někdo Petelíkovi naboural facebookový profil a chtěl se mu tak za něco pomstít. Nebo ho snad dokonce vyštípat ze zastupitelstva? Podle Musílka je to jeden z pravděpodobných scénářů, spolustraníci a kolegové ho příliš nemusí. „Je možné, že mu to ujelo, že si dal o skleničku víc a napsal to... To nevím, ale když zavoláte komukoliv z jeho strany nebo blízkého okolí, tak se od něj všichni distancují,“ řekl Musílek.

Takovými názory se netají

„On tyhle názory má a nijak se jimi netají. Já se s tímhle neztotožňuji. Znám ho poměrně dlouho, seděl jsem s ním čtyři roky v komisi pro národnostní menšiny, takhle aktivně se tam sice neprojevoval, ale zastává tyhle pozice a názory,“ řekl Musílek.

Na dotaz, jestli by byl Petelík něco takového schopný napsat, odpověděl Musílek zcela jednoznačně. „Můj soukromý názor je, že ano,“ odpověděl stručně.

jir-ka ( 30. října 2012 09:23 )

Petelík,marxisticko-stalinistický ***,nic víc.

janskalsky ( 29. října 2012 16:17 )

Na internetu lze vytvořit ledacos, máte pěkného šéfredaktora.. http://bleskcz.kvalitne.cz/ a tomu Petelíkovi jste se měli omluvit...

jity ( 29. října 2012 13:43 )

kolega ne kolga.

jity ( 29. října 2012 13:42 )

Neměj strach nic ti nikdo brát nebude. Mafiáni co si nakradli se nedají, ti by jim ukázali zač je toho loket, aby když se tak nadřeli to ukrást o to přišli. Pokud je to tak jak píšeš tak snad proboha by za tebou tvoji zaměstnanci stáli.

xavt ( 29. října 2012 12:45 )

A teď něco pro kamarády pana Šafra http://www.blisty.cz/art/65781.html

Zobrazit celou diskusi