Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kauzu Petelík vyšetří policie: Slova o věšení lidí vyvolala dvě trestní oznámení

Autor: psch, poe - 
31. října 2012
06:05

Policie se začne zabývat drsnou výzvou, která se měla objevit na facebookovém profilu Jaromíra Petelíka (29), zastupitele Prahy 8 a asistenta místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše. Trestní oznámení chce podat on i šéfka Sněmovny Miroslava Němcová (59).

„Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, vyvlastnit násilím všechny podnikatele…“ To je text, který se měl objevit u Petelíkova jména na facebooku a vzbudil vlnu nevole. Politici se od něj distancovali a šéfka Sněmovny byla téměř okamžitě rozhodnutá, že se kvůli němu obrátí na policii. A to navzdory tomu, že Petelík autorství odmítl. „Samozřejmě, ze jsem tu věc nenapsal, nikdy jsem podobný výrok neřekl, ani jsem ho nepsal. Nikdy na mém facebookovém profilu podobný nějaký komentář nikdy nebyl, není a nikdy nebude,“ tvrdil Blesku Petelík.

„Riziko, že mohlo jít o manipulaci, nebo podvod si uvědomuji. Pan Petelík se ale od výroku veřejně nedistancoval, nikde není prohlášení o tom, že to nejsou jeho slova, že byly napadeny jeho stránky. Nechť orgány činné v trestním řízení to posoudí a rozhodnou, čí je to práce,“ vysvětlovala Němcová. Kdy se tedy na policii obrátí? „Mám vše připravené, oznámení podám zítra,“ napsala v úterý Blesku.

vivald ( 1. listopadu 2012 01:24 )

Gottwald taky věšel tu pravicovou lůzu !!! A co z toho bylo ??? Doba temna z které se dostáváme do dnes !!!

jity ( 31. října 2012 13:07 )

fesak.hubert ten tady zase používá výroky K.H.Franka.

e.44 ( 31. října 2012 12:12 )

No jo, rudý komouši v modrejch kabátech ODS používaj starý komoušský triky proti svejm nepřekabátěnejm soudruhům a vylezla z toho totální pí*čovina, jelikož těžko pravičáky věšet, když tu žádnou skutečnou pravici nemáme

marmat ( 31. října 2012 11:19 )

Neztrácejte nervy - počkáme, až se vrátí hlavní HVĚZDA cirkusu PETELÍK a sám nám do televize (nejlépe na ČT1 v nedělní debatě) vysvětlí jak to bylo...Dejme mu prostor!!! Zatím se "někde" krčí

komentator ( 31. října 2012 10:43 )

Na serveru české noviny (ČTK) byla zveřejněna informace,že Policie obvinila Člena správní rady Nadačního fondu proti korupci Karla Randáka z úniku informací o statisícových odměnách, které dostává tzv. hlavní poradkyně premiéra Nečase bývalá referentka v Seznamce Nagyová. Za akcí policie proti Randákovi prý stojí Nečas a Nagyová, kteří vypovídali před pár měsíci proti Randákovi! Doporučuji podívat se na diskuzi na serveru české noviny, iHNed nebo idnes. Je to počteníčko! Lidi nemůžou přijít na jméno Nečasovi a Nagyové a vyslovují podporu Randákovi,který též kandiduje na presidenta Ty příspěvky jsou pěkně šťavnaté, zejména pokud jde o charakteru služeb, které poskytuje ne již nejmladší Nagyová premiéru Nečasovi! Přeji hezké a inspirativní čtení!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa