Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vítejte na Letišti Václava Havla: Ruzyně už přejmenovala 3. terminál

Autor: ČTK, ljš - 
17. září 2012
15:10

Necelé tři týdny před oficiálním ceremoniálem vrcholí přípravy na přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla Praha. Technici dnes nainstalovali nový nápis na nejméně vytíženém třetím terminálu.

Nový název pražského letiště - Letiště Václava Havla Praha se jako první objeví na třetím terminálu, který je určený pro odbavování soukromých letů. "Nápis by měli zaměstnanci osazovat dnes odpoledne," řekla mluvčí letiště Eva Krejčí. Na zbylých dvou terminálech by se měl nový název objevit koncem tohoto týdne.

"Na prvním a druhém terminálu začínáme s přípravou konstrukcí na upevnění písmen," uvedla Krejčí. První písmena nového názvu by nad hlavními terminály měla být viditelná ve čtvrtek nebo v pátek. Veškeré stavební práce mají skončit do konce září. Oficiálně se název pražského letiště změní 5. října, v den výročí narození bývalého prezidenta.

Kromě panelů nesoucích název se musí změnit i podoba oficiálních tiskovin pražského letiště, měnit se budou i názvy zastávek městské dopravy a hlášení v autobusech. Celkové náklady dosáhly podle Krejčí tří milionů korun, zhruba o milion méně, než kolik původně odhadovalo ministerstvo dopravy.

Nápad na změnu názvu pražského letiště má svoje příznivce i odpůrce. Podle nedávného průzkumu CVVM mezi lidmi převažovali kritici. Nejdůležitější české civilní letiště odbaví ročně 11 až 12 milionů cestujících. Letiště Praha je součástí skupiny Český Aeroholding. Společnost zastřešuje firmy vlastněné státem, které působí v oblasti letecké přepravy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jerry39 ( 5. října 2012 15:49 )

Největši divadlo v Česku

lamis ( 5. října 2012 15:06 )

at se jdou vsichni bodnout,Ruzyn ,zustane Ruzyn ,s tim nic nenadelaji ,i kdyby Havel vstal z mrtvich,je to uplne nemozne,abych ,rekla ,jedeme na Havlovo letiste (N

rendyx111 ( 4. října 2012 14:47 )

Tak tady veřejně 70% lidí vyjádřilo svůj nesouhlas,ale dál se budou psát oslavné články....co to je????chrchla asi nebyl až tak populární,jak si nohsledové a média myslí..... (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

panasonic ( 24. září 2012 05:50 )

panasonic ( 24. září 2012 05:49 )

Zobrazit celou diskusi