Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Praha vyzvala stát k přejmenování letiště, na řadě je vláda

S nápadem na přejmenování Letiště Ruzyně přišel jako první dokumentarista Fero Fenič
S nápadem na přejmenování Letiště Ruzyně přišel jako první dokumentarista Fero Fenič  (Autor: Febiofest 2012 - Fero Fenič)
Autor: ČTK, ljš - 
10. ledna 2012
13:23

Výzva za přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla, kterou na internetu podepsalo už osmdesát tisíc lidí, pravděpodobně dosáhne svého. Pražská radnice dnes k tomuto krok vyzvala stát a ministr Kalousek o něm chce začít debatovat na vládě.

Pražští radní dnes podle očekávání vyzvali ministerstvo financí a zástupce České republiky, aby přejmenovali pražské ruzyňské letiště na Letiště Václava Havla.  Vlastníkem letiště je stát a Praha nemá v této věci žádné pravomoci.

Téma přejmenování letiště se bude probírat i na jednání vlády. "Ministr financí již dostal v této záležitosti tolik podnětů, že bude tuto debatu iniciovat na vládě, řekl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

S výzvou, aby bylo pražské letiště v Ruzyni pojmenováno po Václavu Havlovi, přišel před Vánoci režisér a producent Fero Fenič. Na internetu ji už podpořilo téměř 80.000 lidí. Připojila se k ní i řada osobností kulturního a veřejného života. Má ale i své odpůrce, kteří argumentují především tím, že prezident létání neměl rád.

Státní akciová společnost Letiště Praha si už před Vánoci zaregistrovala v anglickém znění slovní ochrannou známku se jménem bývalého prezidenta Václava Havla - "Vaclav Havel Prague International Airport".

discovery ( 23. ledna 2012 11:33 )

A proč letiště ? Rovnou Česká republika na Republika Václava Havla !!!

maar ( 12. ledna 2012 12:14 )

 Proboha, to už je na srandu, aby jedna budova nebo prostor v Evropském parlamentu a nově vznikající knihovna v pařížské čtvrti a pražské letisko nesli jméno právě prosťáčka Václava Havla.

najka ( 11. ledna 2012 08:24 )

najka ( 11. ledna 2012 08:21 )

najka ( 11. ledna 2012 08:20 )

Zobrazit celou diskusi