O matku se stará Tomáš Bouzek, který pečoval o exprezidenta několik let až do jeho smrti. Nyní dokonce za matkou Veškrnovou dochází do vily. Už druhým rokem bydlí matka bývalé první dámy Markéta Veškrnová u své dcery Dagmar v dejvické vile. Havlová má tak maminku na očích a může jí pomáhat. Není divu, že má o ni obavy. V roce 2009 bojovala Markéta s rakovinou kůže. „Maminka byla na operaci s bazaliomem,“ prozradila tehdy sama Havlová. Šlo o nádor, který musel okamžitě ven. Jen tak má nemocný šanci na další život.

Havlův lékař

Havlová si maminku k sobě vzala, protože by jinak byla v Brně jako kůl v plotě. A taky o ni chtěla pečovat. Není na to naštěstí sama. Svěřila největší část péče o svou matku osvědčenému lékaři Tomáši Bouzkovi.

Zná ho dobře z práce ve své nadaci Vize 97. Právě Bouzek byl ošetřujícím lékařem Václava Havla až do jeho posledních dní. Je to velice obětavý doktor, který za starou paní dochází přímo do vily, kde žije. Zná totiž dobře všechny její zdravotní problémy, mezi něž patří v posledních letech i potíže s chůzí.

Těžce nemocná sestra

Dagmar to nemá lehké. Otec Karel podlehl bohužel rakovině a jediná sestra Eva (64) je těžce nemocná a sama potřebuje péči. Známá operní pěvkyně prodělala několik klinických smrtí a je kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu už od roku 1990 v plném invalidním důchodu. Dagmar tak všechny starosti o matku a její zdraví nese za rodinu sama.

Fotogalerie
4 fotografie