Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uměle oplodněná žena zjistila, že její dítě má 150 sourozenců

V USA se může spermiemi jednoho dárce uměle oplodnit neomezené množství žen
V USA se může spermiemi jednoho dárce uměle oplodnit neomezené množství žen  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mivrk, pf - 
10. září 2011
05:00

Užívání moderní reprodukční medicíny má v USA nečekané důsledky. Když jistá Američanka začala počítat děti, které se narodily po umělém oplodnění jedním mužem, dospěla k číslu 150! Kvůli tomuto případu se teď za oceánem diskutuje o tom, zda je dobře, aby jeden dárce spermatu mohl mít neomezeně potomků.

Když se Američanka Cynthia Daily (48) pokoušela pomocí centrálního registru dětí, které přišly na svět díky darovanému spermatu, zjistit, kolik »polovičních sourozenců« má její potomek, oněměla překvapením – vyšlo jí číslo 150!

Minimálně tolik dětí má z poloviny stejné geny jako to její. Přitom se zdá, že omezení v počtu umělých oplodnění jedním dárcem jsou žádoucí (například v Evropě jich může být u jednoho dárce maximálně deset). Snižuje se riziko, že se potkají příbuzní a dopustí se nevědomky incestu.

Spermobanky teď čelí obvinění, že obchodují hlavně se spermatem vzdělaných a krásných mužů, aby vydělaly. „Řeknou vám, že semeno putuje do celého světa, a tak není šance, že by se sourozenci potkali a mohli mít sex. Dárce, o němž vím, je zatím největším případem,“ tvrdí Daily.

vilaamalka ( 10. září 2011 11:42 )

A potom se tito bratři a sestry páří a jsou z toho debilní děti.

mortis69 ( 10. září 2011 10:20 )

Už třicet let studuju přírodu a pochopil jsem,že není v lidských silách změnit přirozený běh.Ať ae lidi milují,ale uměle vytvářet potomky je nesmysl,protože se příroda oprávněně brání a říká-nemáš nato.

pelagie ( 10. září 2011 08:56 )

Tak by mě zajímalo, jak se dostala do centrálního registru umělých oplodnění??? zase jsou to jenom samý kecy, jen , aby bylo něco napsáno...přátelé okurková sezona již s k o n č i l a !!!!

zaviracispendlik ( 10. září 2011 08:21 )

ne, přece jako zlymikes

kozmix ( 10. září 2011 06:53 )

Má šou.stat a neměla by debilní problémy.

Zobrazit celou diskusi