Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kapitán zemřel při letu: Pravdu se cestující dozvěděli až v náhradním letadle

Autor: Tomáš Polák - 
6. října 2015
02:50

To, že je kapitán mrtvý, cestující z Phoenixu do Bostonu netušili. Až po nouzovém přistání v Syracuse se účastníci letu dozvěděli šokující pravdu: Kapitán zemřel. 147 pasažérů a pět členů posádky na zem úspěšně dopravil kopilot v pondělí ráno.

Pro Louise Anderson byl let z Phoenixu přestupem z Nevady. Během nočního letu si tak chtěla odpočinout: „Probudilo mě palubní hlášení. Letuška nám řekla, že musíme nouzově přistát, protože je pilot nemocný.“

Zvěsti o kapitánově smrti už ale letadlem kolovaly ještě před přistáním. Cestující se pravdu dozvěděli až během náhradního spoje do Bostonu. Nálada během letu pak prý byla velmi ponurá, Anderson ale ocenila, jak se se smrtí dokázala posádka letu vypořádat.

Během letu číslo 550 společnosti American Airlines zemřel 57letý pilot – Michael Johnston. S letadlem úspěšně přistál kopilot. Nikomu ze 147 cestujících a pěti členů posádky se během nouzového manévru nic nestalo.

Piloti musí projít lékařskou prohlídkou každých 12 měsíců, kapitáni starší 40 let pak dokonce jednou za půl roku. Jaká byla přesná příčina smrti, společnost neuvedla, jednalo se prý o „následky nemoci“.

nojasne ( 6. října 2015 20:17 )

No rozhodně měl říct plnou pravdu. Vážení cestují, hlavního pilota ranila mrtvice. Během smrtelné křeče urval páku od levého motoru a při pádu urazil dvě tlačítka o kterých nevím na co jsou. Já jsem si hnul se zádami, když jsem se pokoušel kolegu zvednout, ale nebojte se, vzal jsem si celé plato brufenu. Letušky jsou zdrcené, dvě byly jeho milenkami a jedna jeho utajenou dcerou, takže nejsou schopné mi ani uvařit kafe. Já jsem si právě uvědomil, že to píchání na hrudníku bych taky neměl přeceňovat a v noci mezi jednotlivými lety bych měl obšťastnit maximálně dvě letušky a zbytek noci raději prospat a ne jet ještě do striptýzovýho baru hrát poker s kolegama. Tak mi držten palce, jdu na to. Cestující mají rozhodně právo na informace.

naidka ( 6. října 2015 15:46 )

My tady všichni na Bleskáče nadáváme, ale chodíme sem dál. Tím, že na ně nadáváme, shazujeme i sami sebe, když tu trávíme část svého volného času. Na Blesk.cz jsem chodila vždycky ráda, byla tu zábava, ale od doby, co začala uprchlická krize a zároveň nová úprava Blesku, jde všechno do kopru.

naidka ( 6. října 2015 10:49 )

Sores: Zajímavé, na to, že nečteš články, tvých komentářů je tady dost . Takové na hlavu postavené a z cizího tisku okopírované "pičoviny" mi až tak nevadí, vadí mi, že u závažných témat nejsou diskuze a jsou psána tendenčně, podle toho, kdo Plesku zrovna šéfuje.

sores ( 6. října 2015 10:11 )

dfghjk: PLESKÁČ musí psát takové p.íčoviny jinak by neměl absolutně o čem psát! Těm jednoduchým lidem to nevadí a ti ostatní to nečtou. Osobně začnu první větou a okamžitě končím,nedočtu ani náhodou když zjistím opět p.íčoviny.Na víc Blesk nemá. Jemu ale stačí když to čtou jen ti jednoduchý.Odjakživa se vydělávalo na blbosti druhého!!!

dfghjk ( 6. října 2015 09:03 )

A to měl kopilot zahlásit: vážení cestující, umřel nám kapitán, čest jeho památce? To by si pomoh! Imbecilní časopis, imbecilní název článku, prostě celej Blesk.

Zobrazit celou diskusi