Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drogový král "Prcek" podruhé upláchl z vězení: Tenkrát ho chytili po 13 letech!

Autor: mb, ČTK - 
12. července 2015
12:33

Jeden z nejmocnějších mužů drogové mafie utekl z vězení! Když Joaquin „El Chapo“ Guzman (58) utekl v roce 2001 v prádelním voze z vězení poprvé, dopadli ho až po 13 letech! Jak dlouho bude unikat tentokrát?

Naposledy byl mexický drogový šéf s přezdívkou El Chapo (krátký, malý, pozn. red.) viděn ve sprše vězení s nejpřísnějším dozorem Altiplano. Na jeho útěk ale přišli až o hodinu později, když kontrolovali jeho celu – byla prázdná!Podařilo se mu to díky více než 1,5 kilometru dlouhému důmyslně vybudovanému tunelu, který vedl z jeho cely do opravované budovy stojící mimo prostory nápravného zařízení V tunelu, který posloužil Guzmánovi k cestě na svobodu, byla vybudovaná ventilace a schody. Policisté také našli motocykl, který byl používaný k odvážení zeminy. V souvislosti s Guzmánovým útěkem policie k výslechu do metropole Mexika převezla 18 lidí.

Mistr útěků

Drogový baron už jednou utekl z přísně střežené věznice. V roce 2001 se schoval do nákladu s prádlem, když podplatil dozorce. Svobody si pak užíval až do roku 2014, kdy byl zadržen v mexickém plážovém resortu. Policii dlouhou dobu unikal díky sofistikované síti únikových cest. V jednom domě policisté objevili tajný východ, který se nacházel pod vanou!

 

Legendární Chapo

Jak přesně utekl tentokráte, se zatím neví, policie už ale nasadila do pátrání všechny dostupné jednotky, a dokonce uzavřela blízké letiště. Joaquin Guzman je šéfem drogového kartelu Sinaloa, jeho osobní jmění se odhaduje na 1 miliardu dolarů (zhruba 25 miliard Kč). Nehledě na jeho brutalitu při vyřizování účtů s konkurenty je Guzman v Mexiku populární, a dokonce o něm skládají i písně!

 

laco ( 12. července 2015 13:02 )

..milion dolarov... neprekvapilo by ma, keby mu z vezenia pomohol sam nacelnik vezenia..

Zobrazit celou diskusi