Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zeman odtajnil plán na důchod. Pod novou střechu si chce nastěhovat dvě ženy a psa

Autor: peb, ČTK, vei - 
27. září 2018
21:45

Prezident Miloš Zeman uvažuje, že si koupí pozemek v Mnichovicích v okrese Praha-východ. Po skončení svého prezidentského mandátu by si na něm rád postavil bungalov, řekl ve středu na tiskové konferenci po návštěvě Olomouckého kraje. Starostka Mnichovic Petra Pecková (nez.) potvrdila, že byl Zeman v obci na soukromé návštěvě. Podle místních si byl prohlédnout pozemky, na nichž se mají stavět tři domy. Milovník Vysočiny by tak na podzim svého života zakotvil ve Středočeském kraji.

„Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov a v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,“ řekl prezident na Pradědu na závěr své třídenní návštěvy Olomouckého kraje. 

Miloš Zeman je známý svou láskou k Vysočině, kde má v Novém Veselí chalupu, na kterou jezdí o dovolených. Proto je překvapující, že chce po odchodu z funkce zamířit na okraj Prahy.

Zeman upřesnil, že uvažuje o koupi pozemku, o stavbě bungalovu ještě ne. „Mám na to čtyři a půl roku a malý bungalov se dá postavit za rok,“ dodal prezident, který zahájil své druhé funkční období na začátku letošního března.

„Potřebuji prostor pro tchyni“

Za Prahou nechce žít Zeman po odchodu z Pražského hradu sám. Pod jednu střechu si chce vzít dokonce hned dvě ženy a také psa. „Potřebuji prostor pro mou ženu, pro mou tchyni a také psa,“ řekl prezident ve čtvrtek v TV Barrandov. 

V bungalovu by podle něj mělo být místo také pro jeho dceru Kateřinu, která dnes ale studuje a pracuje v zahraničí.  „Na Vysočinu budu ale jezdit dál,“ doplnil Zeman, který má v Novém veselí nejen oblíbenou hospodu, ale také rybník, na který pravidelně vyplouvá se svým člunem. I když letos udělal výjimku a člun zůstal v létě vyfouknutý. 

Tři domy chce na pozemcích v Mnichovicích vybudovat soukromý investor, zatím si podle starostky vyřizuje připojení na kanalizaci, vodovod a vybudování příjezdové komunikace.

Mnichovice proslavil Lada a Mikeš

Zeman má v současné době trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Na politický důchod by koupí pozemku v Mnichovicích odešel do města, které má necelé 4000 obyvatel. Obec se proslavila například výrobou plastových figurek pro děti igráčků.

Zajímavostí je, že se tyto plastové figurky v současné době vyrábí v Novém Veselí, kde Zeman vlastní tvrz, kam jezdí na dovolenou. Mnichovice se často objevují také na obrázcích Josefa Lady, jeho literární hrdina kocour Mikeš sem totiž chodil na pouť z nedalekých Hrusic.

flora ( 28. září 2018 11:56 )

Nic neodtajnil, to už říkal dávno, že až odejde z úřadu, chce své ženě koupit domek. Tak se teď rozhodl pro Mnichovice. Proč ne, je tam hezky. Bungalovy za nějakých 9-12 milionů si staví kde kdo, to dnes není pro noho lidí žádná finanční bomba.

allahmagorstb ( 28. září 2018 08:28 )

prasesere1: Chceš vidět kopu hnoje ? Postůj chvíli před zrcadlem.

jemtakjen ( 28. září 2018 07:26 )

Jeho první žena je bezdomovec, druhá žena se k němu naoko vrátila až když si lapnul na Hrad, syn se s nim nestýká a dcera je pornoherečka, o psa ten opilec zakopnul a svalil se na radiátor, pokračovat dál nemá smysl-taková normální rodinka.

jentakjenkobliha ( 28. září 2018 07:16 )

asijo: Ty troubo,nepoužívej slova u kterých neznáš jejich význam - jako je myslet. Blekotej něco o Bohnicích, to je tvoje silná stránka, dědku dementní.

majojo ( 28. září 2018 06:14 )

Vo tom psovi, .ole.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa