Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mela na Zemanově mítinku v Přerově: U strkanice byly červené karty i trenky

Autor: zzu, ČTK - 
25. září 2018
21:00

Slovním napadáním, ale i postrkováním mezi příznivci a odpůrci prezidenta Miloše Zemana skončil úterní mítink na přerovském náměstí. Hrstka odpůrců dorazila do centra s červenými kartami, značkami stop i s trenýrkami na holi. Řada Zemanových příznivců ze zhruba čtyřsethlavého davu však jejich protest nesla nelibě a hlasitá pře mezi nimi pokračovala i desítky minut po ukončení shromáždění. Přerov byl dosud jediným místem v Olomouckém kraji, kde se během třídenní návštěvy prezidenta nad hlavami lidí objevily červené karty.

Postrkování i nadávky Zemanovi odpůrci schytali ještě před zahájením mítinku. Lidem vadili především červené karty, které jim prý „zacláněly ve výhledu“, provokovaly je také červené trenýrky na holi. Zeman to komentoval po příchodu. „Vidím krásné červené trenýrky. Ve studeném počasí být na ostro je poněkud riskantní,“ konstatoval a vyzval odpůrce k dotazům.

Protestující lidé v čele s někdejším disidentem a bývalým důstojníkem BIS Vladimírem Hučínem nakonec opanovali zhruba čtvrtinu času, který měl prezident na shromáždění pro debatu s obyvateli vyčleněný. „Patřím mezi 7,5 milionu lidí, kteří vás nevolili. Navštěvujete pouze země, které jsou totalitní nebo autoritářské, Čína, Rusko. Ve světě si o vás nemyslí nikdo nic dobrého,“ vyčetl Zemanovi za hlasitého protestu prezidentových příznivců přerovský aktivista, písničkář Zbyněk Horváth, který v závěru mítinku zazpíval píseň Běž domů, Miloši.

Prezident jezdí hlavně tam, kde ho mají rádi

Prezident si pro setkání s obyvateli při letošní návštěvě Olomouckého kraje vybral obce, jejichž obyvatelé mu byli nakloněni při prezidentské volbě. Například v Luboměři pod Strážnou na Přerovsku, kde byl dnes, jej v 1. kole volilo 76,66 procenta obyvatel, v druhém kole 89,55 procenta, v Přerově to bylo 51, respektive 65 procent voličů a v Kojetíně 52 (66) procent. Zastání měl i v Mikulovicích, kam zamíří ve středu, v prvním kole jej volilo 61 procent obyvatel a v druhém kole dostal 75 procent hlasů.

S hlasitými odpůrci se Zeman setkal v Olomouckém kraji naposledy loni v listopadu, kdy aktivisté během jeho mítinku v Lipníku nad Bečvou pouštěli z okna na náměstí píseň Modlitba pro Martu. Zvukaře Jaroslava Hensla nakonec zadržela policie a jeho žaloba proti údajně nepřiměřenému zákroku stále leží u Městského soudu v Praze.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Nezadat ( 28. září 2018 08:33 )

Hutko-ty ses jako blbec narodil a chytrej zcela určitě neumřeš. Vůl zůstane volem, i kdyby na housle hrál. Známe tě Hutko už dlouho. Nemakačenko, lihocuc, hulič, řiťolez, ale nesmírně inteligentní a submisivní ve své skupině Havlistických rypáků a kolaborantů. Hlavně, že jsi Hutko v roce 1989 vykřikoval-chceme demokracii, svobodu. Nejsme jako oni!!! Ano nejste jako oni. Jste líný dobytek žijící na úkor společnosti. Jste sprostá čuňata, která nectí nic. Ani úcta ke starému člověku Vám nic neříká. A prezident??? Koho by to zajímalo-že??? Pamatuji dobu, kdy ses válel s Havlem pochcanej po příkopech a možná, že jsi byl i pos......!!! Ty máš odvahu-ty špíno jedna, se svou minulostí strefovat do prezidenta??? Urážet ho a přát mu smrt??? Ty chceš asi zlatého slavíka že??? Ty chceš být v televizi??? Jenže synku-už seš vyčpělej a profláknutej. Lidi ti na ty tvoje kecy z vysoka. Jen riskuješ, že ti nějaký vlastenec upraví tu tvou bezdomoveckou fasádu. Já vím, že Zeman jakožto prezident není volbou all inclusive, ale koho by měl člověk volit??? Snad ne Schwarzenberga, Kalouska nebo Drahoše??? To je stokrát lepší Zeman, než ti kolaboranti. Avšak jakým právem si ty dobytku dovoluješ hanobit hlavu státu??? Co ty jsi kromě prochcanejch kalhot dokázal??? Snad akorát tak nasírat a rozeštvávat lidi-to by ti šlo. Jen ti nějak uniká, že se už nepíše rok 1989. Děláš bohužel ostudu celému národu a zemi!!! Myslím však, že prezident Zeman tvůj inteligentní výpotek přejde s úsměvem, neb ty nejsi hoden ani toho, aby jsi mohl stát v trusu jeho koně. Tebe lze snad jen politovat a ukazovat tě mladým lidem, aby jasně viděli k jaké demenci přivede člověka přemíra alkohol u a mařeny. No a co prezident??? Vážený pane prezidente.

hejhej ( 27. září 2018 19:57 )

Příznivci demokratické žumpy zase dali, i když trapně, o sobě vědět. A co těma kartama a trenýrkama chtěli " říct "????? Pan prezident si z těch hloupých ubožáků stejně nic dělat nebude. Je to trapná akce, ale když se chtějí blbečci ztrapňovat.....

XLADI ( 26. září 2018 19:16 )

No protože říkal že v takové zemi kde bude zvolen Zeman žít nebude a že jich bylo. Nejvíc mezi komediantama

zadnice ( 26. září 2018 10:06 )

Pokud se náhodou něco napíše o cigánech, tak se nikdy diskuze v Blesku neotevře. Ale v případě prezidenta a Babiše ano!

zadnice ( 26. září 2018 10:04 )

Jsou to vždy jedni a ti samí. Naprosto neslušné chování a vystupování k osobě prezidenta republiky, to se skutečně jinde nevidí. Trenýrky a červené karty to je Kalouskova inteligentní "armáda"!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa