Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Norové odmítají u bratrů Michalákových nové posudky, tvrdí Chalánková

Autor: Zuzana Štíchová - 
25. ledna 2016
05:01

Společnou řeč s prezidentem Milošem Zemanem našla poslankyně TOP 09 Jitka Chalánková v případu odebraných dětí v Norsku. Chalánková totiž stejně jako prezident vidí ještě další možnosti, jak by Česko mělo svým občanům v boji s norskou sociálkou pomoci. Navíc prozradila novinku v případu Michaláková. Norové odmítli české matce revizní psychologické posudky. Chalánková to řekla ve Studiu Blesk.

„V případu Evy Michalákové je vše postaveno na takzvaných posudcích, které byly vypracovány až po odebrání dětí. Za rok a za dva. Nějakými jejich psychology, kteří mají oprávnění je vypracovávat. Eva Michaláková má vypracovaný takový znalecký posudek z České republiky, požádala i třeba v Norsku o vypracování oponentního posudku. Bylo jí to teď odmítnuto,“ informovala o nejnovějším vývoji kauzy Chalánková.

Podle poslankyně Eva Michaláková dál čeká i na to, že se do soudního řízení vloží Česká republika jako takzvaný pomocník. Ačkoliv podle Chalánkové a petičního výboru, který se věcí zabývá, taková možnost existuje, ministerstvo zahraničí ji odmítá. O problému ví i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Zapojení Česka ještě nevyloučil,“ dodala Chalánková.

Nejsou podle ní navíc vyčerpány ani všechny možnosti diplomatické pomoci. V tomto tvrzení našla podporu na Pražském hradě u Miloše Zemana. Ten už dokonce představil konkrétní kroky – povolání velvyslance na konzultace nebo mezinárodní prezidentskou smlouvu.

Komu se Barnevernet v Norsku zpovídá? Jaké odpovědi od této instituce dostává norská vláda a norský král? A je si Jitka Chalánková stoprocentně jistá, že má všechny potřebné informace o případu? Podívejte se na druhou část rozhovoru s českou poslankyní:

Video Studio Blesk – Jitka Chalánková 1 - Zuzana Štíchová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

noram ( 25. ledna 2016 18:09 )

Víte od kolika Němců slyším: Vy Češi se máte, máte prezidenta, který se nebojí a řekne: NE!

noram ( 25. ledna 2016 18:01 )

bac-bum-bac:balika neboj včera jsme se smáli, že ČR konečne chytla do sítě tu jednu rodinu a honem je strčila do prázdného letadla, Oni se rozkoukají a hned potáhnou do Německa Kdo by tady s námi chtěl žít? Leda cikáni (25. 01. 2016 12:53) . Nedělej si iluze o Německu. Pokud jsou to lidé se vzděláním, pak rádi zůstanou v Česku. U vás mají možnost poměrně brzy žít normální život, tady v Německu by byli bůhví jak dlouho v táborech. Víš jak to tady vypadá? Německo se hroutí, ale o tom se nesmí mluvit. A nikdo si netroufá Merkelovou sesadit, tak jako si nikdo netroufal sesadit Hitlera.

borka30 ( 25. ledna 2016 14:13 )

bac-bum-bac - ty budeš mladý a ještě k tomu hloupý. Neotírej se o prezidenta, nemáš na to. Trapné informace máš tady ty.

pavel215_klafunda ( 25. ledna 2016 13:42 )

Zeman mluvil věcně a jeho názory byly podložené. Musíš se trošku zajímat o dění a ne jen konstatovat podle osobních sympatií.

pavel215_klafunda ( 25. ledna 2016 12:16 )

Ale jen kvůli tomu, že je na straně Zemana a to ožralý dobytek kalousek nemůže připustit za žádnou cenu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa