Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sládek v plamenech o „záplavě přivandrovalců“. A deset dalších novoročenek

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    31. 12. 2015
    17:40

    Uprchlíci jako téma ovládli rok 2015 a nejinak je tomu na jeho konci. Ve svých novoročních projevech se jim věnují exšéf republikánů Miroslav Sládek nebo poslanec Tomio Okamura. Přidali se však i další, třeba šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD) a šéf Svobodných Petr Mach. Ne všichni ale řeší jen uprchlíky. A tak šťastný Nový rok přejí třeba i ministryně Karla Šlechtová (za ANO) a svérázně také exministr Ivan Langer (ODS).

  • 1.Sládek a vnější i vnitřní nepřítel

    Jde o bizarní podívanou. Někdejší republikán Miroslav Sládek vycítil během uprchlické krize šanci na comeback a zjevoval se na řadě demonstrací proti imigrantům.


    „V příštím roce budeme my všichni vzdorovat vnějšímu i vnitřnímu nepříteli. Jak záplavě přivandrovalců, tak pokusům vlády potlačovat naše práva a svobody. Oba mají ale společný cíl – zotročit a zbavit svobody a práv,“ říká ohnivý řečník Sládek, zatímco za ním šlehají plameny a podkres tvoří podivná znělka. Zdravice má pět minut, i tak se zdá nekonečná.

     

    Silvestr 2015

    Silvestrovské přání

    Zveřejnil(a) Miroslav Sládek dne 31. prosinec 2015
  • 2.Přání radosti od ministryně Šlechtové

    Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) tvoří videoblog poměrně často a nevynechala ani na přání do roku 2016.

     

    „Určitě bych velmi ráda, abychom dál jako ministerstvo pro místní rozvoj naslouchali lidem, naslouchali starostům a všechny naše aktivity zaměřovali právě pro nás všechny a tím myslím nás občany ČR. Já budu i velmi ráda, pokud se zvýší důvěra v nás, protože například v našem resortu tady máme spoustu věcí, které určitě přispívají k našemu lepšímu životu,“ vzkazuje Šlechtová.

     

    Preji vse nej do noveho roku! At je rok 2016 pro nas vsechny jeste lepsi a uspesnejsi. I nadale bych velmi rada, abychom jako MMR naslouchali lidem a starostum a pracovali pro vas vsechny.

    Zveřejnil(a) Karla Šlechtová dne 31. prosinec 2015

     

    Následně pak coby odlehčenou PFku zveřejnila potetovaná ministryně fotku se dvěma pejsky.

    Hezkeho Silvestra! ;)

    Zveřejnil(a) Karla Šlechtová dne 31. prosinec 2015
  • 3.Dobrou úrodu přeje Jurečka

    Také ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) se držel svého resortu a popřál nejprve zemědělcům: „Něco si do nového roku přeji... Aby českým zemědělcům vykvetla pšenka a naklíčily vyhlídky v dobrou úrodu. Aby chovatelům rostla zvířata pod rukama a líhly se samé dobré nápady. Aby vodohospodáři měli velkou vodu i sucho pod palcem. Aby se zkrátka dařilo všem profesím, které zvelebují českou krajinu a venkov. A vůbec si přeji, aby vám všem, lidem dobré vůle, rok 2016 snesl jen to dobré!“

     

    Něco si do nového roku přeji... Aby českým zemědělcům vykvetla pšenka a naklíčily vyhlídky v dobrou úrodu. Aby chovatelů...

    Zveřejnil(a) Marian Jurečka dne 31. prosinec 2015

  • 4.Stropnický si rýpl do „kazibrdů“

    Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) si nejprve na Twitteru rýpl do odpůrců zrušení Vojenského újezdu Brdy, který zaniká právě 31. prosince. „Přes všechny překážky a úsilí „kazibrdů“, zvítězil nakonec zdravý rozum a tak zítra otevíráme Brdy veřejnosti. Brdům i vám: PF 2016!“

     

    Poté však již se smutkem oznámil, že ve věku 98 let dnes zemřel generál, válečný hrdina a nositel Řádu bílého lva Alexandr Beer. Následně se ministr omezil již jen na krátké, ale zásadní: „V Novém roce jen to nejlepší nám všem.“

     

    V Novém roce jen to nejlepší nám všem.

    Zveřejnil(a) Martin Stropnický dne 31. prosinec 2015
  • 5.Machův recept proti uprchlíkům

    K tématu uprchlické krize ve své zdravici europoslanec a šéf Svobodných Petr Mach.

     

    „Chtěl bych Vám hlavně popřát více optimismu v roce 2016. Vím, že je tady spousta problémů, které nás trápí, ale jsme to nakonec my, kdo máme ve svých rukách vlastní osudy. Trápí nás příliv migrantů, ale naše vláda může ty kvóty odmítnout a když nebudeme rozdávat sociální dávky, tak ti, kteří nechtějí pracovat, u nás nezůstanou,“ dí Mach.

     

    Petr Mach: Více optimismu v roce 2016

    Přeji Vám více optimismu v příštím roce!

    Zveřejnil(a) Petr Mach dne 31. prosinec 2015
  • 6.Vesnické přání Kalouskovy místopředsedkyně

    Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová vyrazila na Silvestra na Slovensko a před malebnou roubenkou popřála voličům hlavně zdraví, „ale také abyste tu atmosféru, tu sváteční, přenesli do všedních dnů příštího roku“.

     

    Ať už trávíte poslední den roku 2015 kdekoliv, přeji Vám ať si jej užijete ve zdraví a pohodě. Přání do nového roku posílám ze Slovenska, z krásné vesničky Čičmany. Slunečný nejen Silvestr, ale i celý rok 2016, přeje Markéta.

    Zveřejnil(a) Markéta Adamová dne 31. prosinec 2015
  • 7.Sobotkova modlitba proti islamismu

    Senátor Přemysl Sobotka (ODS), kterému v roce 2016 vyprší mandát, video nenatočil. Zato sepsal alespoň poměrně bojovný příspěvek opět na téma migrace.

     

    „Hlavním tématem byla a je imigrace do EU, spekulací je hodně, ale jen málokdo si dovolí říci, že jde o absolutní selhání bruselských elit v čele s Angelou Merkelovou. Teď se modleme, aby radikální islamismus nezničil naše křesťansko-židovské kořeny a pojďme se spojit a bojujme,“ vzkázal někdejší neúspěšný kandidát na prezidenta.

     

    Je konec roku 2015 a všichni hodnotí co dobrého a špatného se dĕje okolo nás. Ekonomické úspěchy si přivlastňuje vlá...

    Zveřejnil(a) Přemysl Sobotka dne 31. prosinec 2015
  • 8.Chorvatská zdravice pražské radní

    A další žena z politiky, tentokrát pražská radní Alexandra Udženija (ODS). Ta voliče trochu popíchla a do mrazivého Česka zaslala fotky z Chorvatska.

     

    „No není to nádhera? Děti odložené u babičky a dědy v Záhřebu a já dobíjím baterie,“ vzkázala s tím, že by ráda trochu té energie předala i všem ostatním.

     

    No není to nádhera? Děti odložené u babičky a dědy v Záhřebu a já dobíjím baterie. Už jen tento pohled mi dodá spoustu energie na dalších několik měsíců. Chtěla jsem jí trochu předat i vám všem.PF 2016!

    Zveřejnil(a) Alexandra Udženija dne 31. prosinec 2015
  • 9.Šéf Senátu Štěch versus ISIS

    Do rozsáhlého příspěvku se pustil šéf senátu Milan Štěch (ČSSD). Ani on neopomenul uprchlickou krizi.

     

    „Žijeme v zemi, která v minulých měsících prokázala, že se s uprchlíky dokáže vypořádat a zajistit tak, aby se z nich nestala přímá hrozba pro naše občany. Přesto je na místě i nadále zachovat velkou obezřetnost. Je třeba, abychom spolu se zeměmi, které sdílejí náš názor, vyvíjeli v EU tlak na důslednou ochranu schengenských hranic, aby se situace v Evropě neopakovala,“ napsal.

     

    Poukázal i na propojení některých zemí a jejích obchodních zájmů s ISIS: „Dozvídáme se o tom, které země odebírají ropu od Islámského státu, a tím ho pomáhají financovat. Je třeba přistupovat ke všem těm, kteří od IS odebírají ropu, jako by byli sami součástí tohoto dnes největšího nepřítele moderní civilizace, jeho významným podporovatelem a tím tedy i naším protivníkem.“

     

    Tématem končícího roku byla migrace, bohužel nejspíš zůstane i tématem roku příštího. Přestože uprchlíci a názory na ně...

    Zveřejnil(a) Milan Štěch dne 31. prosinec 2015
  • 10.Kukláč Langer na lyžovačce

    Někdejší ministr vnitra za ODS Ivan Langer z vysoké politiky zmizel a baví se. Před Vánoci umístil na Facebooku svou fotku v přestrojení za Ivánka z Mrazíka, na Silvestra přidal další netradiční.

     

    Langer tak prozradil, že vyrazil pro změnu na silvestrovskou lyžovačku - na slovenský Chopok. „Na kukláče helmáče!“ poslal lidem svérázné novoroční přání.

    PF 2016: "Na kukláče helmáče!"

    Zveřejnil(a) Ivan Langer dne 31. prosinec 2015
  • 11.Tomio a první fáze džihádu

    V každé druhé silvestrovské a novoroční zdravici byla řeč o uprchlících. A téma si nenechal ujít také Tomio Okamura. „Imigrace je první fáze džihádu tedy islámské svaté války a to myslím zcela vážně,“ vzkazuje Okamura, který prý pro rok 2016 doufá, že se změní vnímání islámu v ČR i celé Evropě. Později však přidal ještě jeden vzkaz, o poznání smířlivější: "Přeji všem hezký poslední den roku. Já ho trávím u nás na Moravě. Co budete dnes dělat Vy?" A v ruce při tom držel bílého pudla s červenou mašličkou. Foto na PFku jako vyšité.

    Doufám, že příští rok bude přelomový, jelikož snad lidem dojde trpělivost a takzvané elity, tedy vládnoucí politici, mé...

    Zveřejnil(a) Tomio Okamura dne 31. prosinec 2015

    Přeji všem hezký poslední den roku. Já ho trávím u nás na Moravě. Co budete dnes dělat Vy?

    Zveřejnil(a) Tomio Okamura dne 31. prosinec 2015
Video se připravuje ...
Další videa