Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Učitel z VŠ vylil v kostele sperma do svěcené vody. Ultra de*il, prase, úchyl, kritizují ho lidovci na Twitteru

Autor: Jaroslav Šimáček - 
15. srpna 2015
05:55

Vysokoškolský učitel, chartista, který odešel do Ameriky, buřič a muž s vizáží bezdomovce Milan Kohout se rozhodl pro podivný a nechutný čin. V jednom velkém polském kostele vylil do křtitelnice vodu smíchanou se svým spermatem. Tohle někde učí? diví se lidovecký ministr Marian Jurečka, který Kohoutovo počínání bez obalu označil za nápad hodný ultra de*ila. Ke kritice se přidal i jeho stranický kolega Zdechovský.

"Jeden z nejstrašnějších jevů, doprovázejících dnešní situaci ve světě, je obnovený nástup všech možných náboženství," píše na svém Facebooku Milan Kohout ve značně kontroverzním statusu, ve kterém tvrdí mj., že "Evropané se otřásají hnusem nad fundamentálním islámem, ale na druhé straně jim nevadí, že se v Evropě a i v Česku zase staví na nohy fundamentální křesťanství". Poukazuje při tom např. na církevní restituce.

Kohout se rozhodl pro svérázný a značně nechutný protest. "Shromáždil jsem trochu svého spermatu, které, jak se domnívám, musí obsahovat genetickou informaci o mém ateismu (jsem přesvědčen, že je lidský mozek evolučně naprogramován na ateismus), a zředil jsem ho ve ´svěcené vodě´. Pak jsem obsah nádobky vlil do křtitelnice velkého polského kostela, doufaje, že se moje semeno vsákne do kůže křižujících se křesťanů, a tím je geneticky konvertuje k ateismu," doznal se Kohout k činu, nad kterým zůstává rozum stát.

Ostře na Kohoutovo počínání již reagují i čeští politici z řad KDU-ČSL. Ministr zemědělství Marián Jurečka v pátek večer nedlouho před půlnocí na Twitteru ve statusu, mísícím zděšení i patrný hněv, napsal: "Vylít vlastní sperma do kropenky v kostele, to už musí být dotyčný opravdu ultra de*il. To by hned tak někoho nenapadlo... Fakt někoho učí??" Aby o chvilku později přišel i s návrhem trestu pro Kohouta. "Na takové nápady měl středověk fakt dobrý tresty. Do dehtu a do peří a čtrnáct dnů nepustit k vodě," dodal místopředseda křesťanských demokratů Jurečka.

Pozadu nezůstal ani lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský, který je na sociálních sítích také velmi aktivní. "Pokud Milan Kohout nalije své sperma do kropenky a ukájí se pohledem na lidi, kteří se jím křižují, je to prase a nemá na VŠ co dělat, úchyl," neskrýval své rozhořčení člen europarlamentu.

Kohout se přitom pyšní titulem inženýr - vystudoval elektrotechniku v Plzni, stal se signatářem Chary 77, v roce 1986 byl vyhoštěn z Československa a přesunul se do Ameriky. V Bostonu získal po revoluci titul z vysoké umělecké školy, absolvoval také kurz pedagogického minima a působil jako VŠ učitel. Vedle toho však také pracoval jako kameraman, technik a producent veřejnoprávní televize C-Span, kde točil pořady z oblasti vzdělávání a kultury.

Sám je "performerem", který čas od času pořádně šokuje. Prý kvůli tomu, aby nastartoval diskuzi na konkrétní společenské téma. Bylo tomu tak ostatně i v pořadu Máte slovo moderátorky Míši Jílkové, kam se letos v červnu vydal obhajovat uprchlické kvóty. A kde se řešila i Kohoutova slova o tom, že by každá česká rodina měla přijmout jednu rodinu imigrantů.

ellenic ( 15. září 2016 21:38 )

Bože, chraň nás před něčím takovým , horší už snad být prezidentem ani nemůže .

milda666 ( 31. srpna 2016 01:20 )

A není židovská obřízka prováděná na malých kojencích ještě daleko nechutnější než obyčejné znesvěcení vody? Prováděná systematicky tisíce let za nezájmu okolí? O ženské obřízce nemluvě!

milda666 ( 31. srpna 2016 01:14 )

Když autor desatera Mojžíš nechal popravit malé chlapce z kmene Midjánců, kteří zázrakem přežili vražedný útok židů, tak to muselo být ještě daleko nechutnější než když Kohout znesvětil tzv. svěcenou vodu. A také je potřeba stále dokola připomínat, že inkviziční vyšetřování byly tak kruté, že mnoho těch, kteří byli zbaveni obvinění po propuštění stejně zemřeli na utrpená zranění. Počet obětí čarodějnických procesů tak byl ve skutečnosti daleko větší než úředně přiznaných 50 000 upálených.

soudcijsoumafiani ( 26. září 2015 11:27 )

Kdo to je? Proč ještě není zavřenýá v blázinci?

cangaceiro ( 26. září 2015 01:33 )

Zvláštní přístup. Po nás chce pan Kohout toleranci, vstřícnost, pochopení vůči odlišným kulturám. A hned nám předvede, že ničeho z toho není schopen sám vůči křesťanům, katolíkům, vůči Polákům. Tomu nerozumím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa