Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kate Zemanová má konkurenci: 20letá kráska je novou první dcerou Polska

Autor: Jaroslav Šimáček - 
25. května 2015
19:00

Stejně jako Kateřina Zemanová, i Kinga Duda (20) stála po boku svého otce v momentě, kdy Polskem prolétala senzační zpráva o zvolení nového prezidenta. Dcera vítěze polských voleb Andrzeje Dudy (43) má však nejen líbivou tvářičku, ale také styl a šarm. A snaží se o vysokoškolský titul tam, kde absolvoval její táta. Oba totiž tíhnou k právu.

Polské weby ji označovaly za tajnou zbraň Andrzeje Dudy, který vyzval dosavadního polského prezidenta Bronislawa Komorowského. A porazil jej. Polská volební státní volební komise v pondělí večer potvrdila, že Duda vyhrál s 51,55 % hlasů, jeho soupeř dostal 48,45 %.

Mladá studentka práv z Jagellonské univerzity nechyběla po boku táty při vyhlášení výsledků druhého kola prezidentských voleb. Stejně jako v Česku, i v Polsku políbil otec vítězoslavně svou dceru – ovšem na tvář a čelo, nikoli na pusu jako po své výhře prezident Zeman. A ještě jeden rozdíl tu byl oproti poslední volbě hlavy státu v ČR. Na pódiu stála vedle Dudy i jeho manželka Agata Kornhauser-Duda. Brali se před 21 lety. Devět měsíců poté se narodila dcera Kinga.

Zatímco Česko má svou Kate Zemanovou, Slovensko dceru Andreje Kisky Natálii, polskou první dcerou je nyní právě Kinga Duda. Na Facebooku má již dcera vítěze polských voleb i své rozrůstající se fancluby, čítající již nyní tisícovky uživatelů. O komplimenty nemá půvabná slečna nouzi.

Kinga se přitom do kampaně svého otce zapojovala poměrně aktivně. A v klíčových okamžicích nechyběla vedle táty. "Můj táta je skvělý otec, velmi pozorný, vždycky se o mě stále zajímá," chválila Kinga svého tátu a tvrdila: "Je to kompetentní člověk, který nás bude reprezentovat s důstojností a bez hrubých chyb."

Falešný účet prezidentovy dcery rozjitřil emoce

Zatímco Kinga Duda podpořila tátu i vyfocením společné volební SELFIE a polská média vyzdvihovala její šarm, na sociálních sítích došlo také na jeden drobný polský volební skandál.

Na falešný účet Dudovy dcery dala dvojice herec Tomasz Karolak - novinář Tomasz Lis zprávu, která měla nahrát rivalovi Komorowskému. Pod hlavičkou Dudovy dcery uvedli, že její táta poté, co se stane prezidentem, vrátí Američanům Oscara za film Ida o 18leté jeptišce.

Přišlo se však na to, že zpráva z Twitteru byla podvrh. A samotného Dudu to pořádně rozčílilo. "Mělo to být ponížení mé dcery. Moje dcera není politik. Mnohokrát jsem žádal o důstojnou, věcnou kampaň. Já jsem schopen přijmout jakýkoliv útok, ale nepřijmu útok na moji dceru a rodinu," rozčiloval se jinak pyšný táta Duda.

Kinga se totiž jeví jako velmi spořádaná dcera. V rodině s dlouhou akademickou tradicí. Vystudovaný právník Andrzej Duda pracoval na Jagellonské univerzitě jako pedagogicko-vědecký pracovník, matka Agata je germanistkou a na střední škole učí německý jazyk. Během Dudova úspěšného tažení proti Komorowskému však v publiku nechyběli ani rodiče nového polského prezidenta - Dudův otec-profesor Jan Tadeusz Duda, vyučující na Akademii hornictví a hutnictví v Krakově, a matka Janina Milewska-Duda, pro změnu chemička. Nového polského prezidenta zkrátka podporovala celá rodina.

Vítězství  právníka Dudy v Polsku by přitom podle pozorovatelů mohlo pomoci k návratu k moci jeho stranickému šéfovi a bývalému premiérovi Jaroslawovi Kaczyńskému, který by chtěl uspět v podzimních parlamentních volbách.

fotrpjotr ( 26. května 2015 00:13 )

Roztáhne několika ministrům nohy a dostane titul "sexy"

tesarl ( 25. května 2015 23:47 )

Tak už jste se tady pohádali, vynadávali, tak to shodnotím já a pak jdem do hajan. Dcera pěkná po tátovi, manželka dobrou postavu, obličej nic moc. V obličeji je naše first lady Ivana mnohem hezčí a ticho! Já mám vždycky pravdu. Jinak se mi líbí jak jsou ty Polky oháknuté, maj styl.

prycsvladou. ( 25. května 2015 21:25 )

Oběma je to u pr.dele.Lákadlo pro voghtovegetu tigrusenko.

prycsvladou. ( 25. května 2015 21:23 )

Celkově je polská rodina hezká,mladá!! a tak nějak vřelejší ve vystupování. U nás je to fintěná strohost a to lidem vadí- mimo voliče

prycsvladou. ( 25. května 2015 21:20 )

Že ty tady jindy záříš YNteligente -i postavu a lýtka má jejich I.Dáma hezčí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa