Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmladší radní s afrem: Zapařil na svém maturitním plese a řídí Teplice!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
16. února 2015
11:11

Na hlavě má bujné afro, často ho však uvidíte uhlazeného v košili. O víkendu pak vytáhl rovnou smoking a „zapařil“ na svém maturitním plese. Dominik Feri (18) se chystá na zkoušku dospělosti, přijímačky na VŠ, ale zároveň je jedním z politiků, kteří po loňských komunálkách vedou Teplice! Stal se tak nejmladším radním. Jaké to pro takto mladého člověka je?

Primátorem Teplic je Jaroslav Kubera (ODS), Dominik Feri se v 18 letech stal nejmladším radním ve velkých městech v republice. Kandidoval za TOP 09. A poutá pozornost na první pohled – především vzhledem. Na hlavě má husté afro, je nepřehlédnutelný. „Rodiče mám Čechy a ‚exotický vzhled‘ jsem zdědil přes dědu od předků, kteří pocházeli z Etiopie,“ prozradil nedávno Aktuálně.cz. 

Feriho rodiče si přitom nemohli nechat ujít velkou víkendovou akci v Krušnohorském divadle v Teplicích. Jejich syn měl maturitní ples spolu se spolužáky z oktávy B teplického gymnázia. Nechyběly tradiční body programu – předtančení na sestřih moderních hitů, stužkování, řada dalších hudebních vystoupení, půlnoční překvapení... Právě videem z předtančení se mladý radní Dominik Feri pochlubil i na Facebooku. Sám má k hudbě blízko. Hraje jazz.

Feri se přitom jako student gymnázia, který se teprve chystá na maturitu a přijímačky na VŠ, rozhodl vyrazit do komunálních voleb. Proč zvolil právě kandidátku TOPky, vysvětlil nyní Feri v rozhovoru pro časopis Týden. Pochází prý ze středostavovských poměrů a druhá možnost, ODS, dle něj „začíná ulpívat, chybí jí mladá krev“. Feri to shrnul slovy „ODS je stará, TOP 09 mladá“

Zástupce mladé generace. Zn. Zadaný

„Chci se zaměřit zejména na kulturu, protože v té jsem se dosud angažoval, a mým cílem je vytvořit spojku mezi mladými lidmi a magistrátem,“ říkal Feri po svém zvolení. V Týdnu pak detailněji objasňuje, proč se rozhodl kandidovat i přes svůj nízký věk. „Protože jsem se chtěl angažovat. Nebýt jen občansky zaměřený, ale zastupovat svoji generaci a podílet se na chodu města zevnitř. To se teď stalo, ale vůbec poprvé mě to napadlo už v šestnácti,“ prozradil Týdnu Feri.

Feri přitom stihl již i setkání s lídry TOPky – a na Facebook si pověsil selfie s Miroslavem Kalouskem! V komunální politice se však již setkal i s některými překvapeními. „Podivuji se nad tím, kolik věcí není legislativou řešeno. Třeba zaznamenávání zasedání zastupitelstva. Vlastně se neví – má se to nahrávat, psát? Ale jak, když musíme cenzurovat osobní údaje? Přitom děláme legální přímé přenosy ze zastupitelstva. To nedává smysl,“ řekl Týdnu mladý politik, který doufá, že se po gymnáziu dostane na práva.

Vedle toho však časopisu prozradil i pár detailů ze svého soukromí. Třeba to, že má čerstvě přítelkyni. Pochází přitom z generace, která se narodila již do svobodného Česka. I v tom však vidí různá úskalí. Třeba absenci osobní zkušenosti s érou komunismu. Ale také moderní nástrahy. „Hodně mých vrstevníků se snaží pořád něco předstírat, mít nasazenou nějakou společenskou masku. Ideálem je vypadat dobře, nepřiznat slabost. To vede k afektovanosti, povrchnosti vztahů, umocněné komunikací na sociálních sítích, kde pojmy jako kamarád, přítel, známý začínají splývat,“ upozornil Feri na Aktuálně.cz.

123automobil ( 17. února 2015 15:02 )

123automobil ( 17. února 2015 15:01 )

123automobil ( 17. února 2015 15:01 )

jaludo ( 16. února 2015 17:43 )

Docela jsem se pobavil z těchto příspěvků a je vidět, že někteří jedinci kteří sem něčím do této diskuze přispěli,toho moc ve svém životě nedokázali a nikdy už nedokážou.Ale jak sami už víme, tak většina těchto lidí raději něco napíše pod rouškou zbabělosti než aby to řekli oficiální cestou a nemuseli tak čelit posměchu, že si jich vůbec někdo někde všimne než tam kde mohou někoho v něčem kompromitovat,urážet nebo pošpinit. Je škoda že lidé kteří mají zájem něco ve svém městě dokázat a udělat ho lepším a to nemyslím jen město Teplice, mají takové rejpaly a svým způsobem i pro stát budižkničemi. Mladou krev by určitě přivítalo každé město a to bez ohledu jakého je původu nebo vyznání pokud svou práci a koníčka pro některé dělá na výbornou tak v čem tihle rejpalkové mají problém? Asi všichni víme v čem ale litovat je nebudeme,vina je v jejich rodičích a jak je vidět tak je ničemu nenaučili a proto jak někteří píší , jsou nedomrdlí. Měli by zajít za svými rodiči a ukázat jim tento článek a říct jim, Mami Tati proč nejsem z části tak chytrý a významný jako on? Obrázek si musíte už udělat sami, jak jejich rodiče na tom museli být s inteligencí a vzdělaností s tím je vychovali do téhle podoby lehké mentální retardace (debil). Jako některý pisatel co tu napsal slovo KRIPL(mrzák, invalida), tak asi neví co to slovo znamená a to jen asi že je tím čím jsem popsal v předchozí větě.Lidé tímto IQ byli přívrženci neonacistu známi , že toho moc nepobrali po svých rodičích ale tady se vyznamenali před rokem 1938 ať už to jsou jen jejich přetvářky,závistivost a antisemitismus, který nahradili už jen současným slovem xenofobie. Máme tu opravdu demokracii a vlastenectví jak se patří ale s takovými lidmi co sem píšou bych na straně demokracie rozhodně bojovat nechtěl, pro mě to jsou lidé kteří spíše patří do ústavu ze kterého by už neměli nikdy vyjít, že pane jete,stokl.roman,starejpes(asi bez přirození),frantacizek(v mladí ho Romové asi okradli ale nebyl si jistý zd

berlin71 ( 16. února 2015 16:37 )

Teplice nastal cas na zabavu v budoucnu to bude vlna Disco and Funk. Teplice Let the sunshine in !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa