Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dominika si prostřelila hlavu: Co napsala před sebevraždou?

14letá Dominika vzala otcovu zbraň a prostřelila si hlavu
14letá Dominika vzala otcovu zbraň a prostřelila si hlavu  (Autor: Nový Čas)
Autor: Nový Čas, šim - 
4. března 2015
14:58

Zpráva, kterou 14letá školačka Dominika odeslala jen pár minut před tím, než jí kulka z otcovy zbraně proletěla hlavou, ukazuje, že bohužel nešlo o nešťastnou nehodu, ale že Dominika svůj čin plánovala. Poslední textovku odeslala své kamarádce.

„Sorry, Kamčo, řekni všem, že se jim omlouvám,“ napsala Dominika ze slovenských Piešťan své nejlepší kamarádce Kamile. Ta chudák vůbec netušila, že se s ní Dominika loučí a že se loučí i se životem. Proto jí kamarádka odepsala: „Mějte se.“ Zřejmě si myslela, že se s ní Dominika loučí před dovolenou, na kterou měla s rodiči odjet a o které kamarádce říkala.

Místo toho ji však její otec v pondělí, první den jarních prázdnin, dopoledne našel v kaluži krve. V ruce měla jeho zbraň, na kterou měl jako myslivec legální povolení. Příbuzní Dominiky se jen těžko budou z její smrti vzpamatovávat. Myslí si, že motivem, proč mladá dívka spáchala sebevraždu, bylo to, že ji někdo pomlouval. Dominičina babička po tragédii plakala a na celou ulici volala, že za všechno můžou její čtyři kamarádky.

Ve škole neměla žádné problémy, učení jí šlo samo. „Poslední dobou se jí hodně dařilo. Chodila pořád dobře naladěná,“ vzpomínají pro slovenský Nový Čas její spolužačky. „Vím, že se pohádala s kamarádkami. Byla to taková typická hádka, žádná závist ani nic podobného,“ nechaly se slyšet.

Podle informací Nového Času nechala Dominika rodičům dopis na rozloučenou. Nejbližším se v něm také omlouvala, z dopisu však prý není jasné, proč se rozhodla skoncovat se svým mladým životem.

Přestože policie vyloučila cizí zavinění její smrti, bude nyní zřejmě zkoumat, jak se dívka ke zbrani dostala. Podle zákona ji měl mít její otec zamknutou a zvlášť uložené i náboje tak, aby se k nim nemohl nikdo nepovolaný dostat.

salto ( 5. března 2015 11:56 )

Kdo se o tebe postará ve stáří? Kdo ti zamáčkne oči? Děti, to jsou klenoty rodiny

lunatic ( 4. března 2015 18:03 )

Klidně sem napište moje celé jméno ,máte-li pocit,že mě znáte -zlobit se na Vás rozhodně nebudu

lunatic ( 4. března 2015 17:33 )

Opětovně i já děkuji ... a berte i ohled na to,že jsem "lunatic"= pomatenec,nick "dissent" to,alespoň myslím,vystihl

lunatic ( 4. března 2015 17:29 )

Děkuji mockrát -asi se budeme znát osobně ,zvláště děkuji za politování - empatie není nikdy nazbyt. Pěkný zbytek dne

naidka ( 4. března 2015 17:06 )

V rámci okolností ano, ale ve virtuálním světě to neplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání