Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Politolog Zbořil o Grossově pokání: Použil Sobotkovu vyzkoušenou výmluvu s poslaneckými náhradami

Stanislav Gross v České televizi přiznalže svůj byt financoval z poslaneckých náhrad.
Stanislav Gross v České televizi přiznalže svůj byt financoval z poslaneckých náhrad.  (Autor: Reprofoto ČT)
28. dubna 2014
18:59

Stanislav Gross býval dravec. Sebejistý úšklebek mu z tváře nikdy nemizel. Dnes však působí jako ustrašené ptáče. S očima zalitýma slzami se v České televizi omlouval za své chyby, lži a nečisté chování na všechny strany. Co si o tom myslí politolog  Zdeněk Zbořil?

Gross se v ukázce z připravovaného dokumentu Expremiéři vrátil ke sporné koupi bytu na Barrandově. Přiznal, že byt financoval z poslaneckých náhrad. "Měl jen smůlu, že byl vidět. Teď opatrně přiznává, co jsme všichni věděli. Použil stejnou, už vyzkoušenou výmluvu na poslanecké náhrady jako Sobotka," připomněl Zbořil kauzu současného premiéra Bohuslava Sobtky, který si koupil luxusní byt v pražských Stodůlkách za 7,1 milionu korun.

Nemocný expremiér připustil i to, že vždy nejednal tak čistě, jak říkal před lety. V pořadu 168 hodin se omluvil všem, které zklamal. Zdeněk Zbořil za pokáním Grosse nevidí nic až tak nečekaného. "Už jsme si na to zvykli. Takových omluv jsme zažili hned několik. Například Kocáb v kauze tunelování investičních fondů. Omluví se, pak na to zase zapomene," připomněl politolog.

Co stojí za jeho změnou si vystupování si ale Zbořil hodnotil nedovollil. "Je už dlouho mimo politiku. Nezdá se mi nabitý energií. Bůhví, co za tím stojí. Možná že jen zestárl," dodal.

anezat ( 29. dubna 2014 14:13 )

Velmi pěkně napsané!

simeon ( 29. dubna 2014 12:37 )

dřív se nebál ničeho.... pak přijal Krista a teď se bojí Božího hněvu a je z něj troska... možná mu jako bezskurpulentnímu ateistovi bylo líp :-/

abvydavatelstvi ( 29. dubna 2014 12:18 )

Na čerstvé kozí mléko není nikdy pozdě.... zachránilo lidi i ze smrtelné postele... při rakovině se nesmí jist maso a Masné výrobky... jenom takové lehké jídla a pit každý den alespoň dva litry toho mléka.... zabírá to tak do tří měsíců ale užívat se musi dlouhodobě... nebo preventivně...musi se užívat opravdu co nej čerstvější... jinak je cítit...

salto ( 29. dubna 2014 09:04 )

Vážení přátelé, rád bych Vás okradl tak abych byl já i moje rodina řádně zabezpečená, hned potom co Vás okradu, tak Vás ještě řádně nakopu do kulí. Potom se Vám všem veřejně omluvím a začnu se modlit. Tak kdo to bere? Hlaste se!

renda01 ( 29. dubna 2014 08:16 )

Myslím, že má psychické problémy a že ať udělal co udělal, nemůže se s tím jeho lepší já vyrovnat. Určitě mu i hodně lidí dává najevo opovržení. Já bych mu jeho omluvu i věřila, přijde mi, že to souvisí s jeho nemocí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa