Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prezident Zeman o Grossovi: Pokud přijal Krista, měl by rozdat majetek!

Autor: shp - 
15. května 2014
08:01

Hlava České republiky má naprosto jasno v tom, co by měl udělat Stanislav Gross, který údajně kvůli špatnému zdravotnímu stavu zpytuje svědomí a říká, jak přijal Ježíše Krista za svého pána a spasitele. Miloš Zeman si myslí, že by kvůli své nové víře měl rozdat svůj majetek. Řekl to v rozhovoru pro Frekvenci 1, o kterém informoval iDnes.cz.

Zeman však zároveň prohlásil, že nevěří, že by se jeho bývalý kolega z ČSSD k něčemu takovému odhodlal. „Pokud Stanislav Gross přijal Krista, tak by si měl vzpomenout na Kristův výrok jednomu mládenci, a Stanislav Gross je stále ještě mládenec, kdy mu říká: 'Rozdej svůj majetek a následuj mě'. Jinými slovy, přijetí Krista by u Stanislava Grosse mělo znamenat, že rozdá svůj majetek. Ale silně pochybuji, že to udělá,“ prohlásil prezident v rozhovoru.

Hlava státu zodpověděla i otázku, zda Grossovi odpustila. „Víte, v politice neexistuje pojem, který je zcela běžný v mezilidských vztazích. O někom si myslíte, že je podrazák nebo grázl, a odpouštění v politice znamená, že na to zapomenete, protože to nepokládáte za důležité. Zatímco odpouštění v mezilidských vztazích znamená, že se k tomu člověku třeba vrátíte a třeba znovu i spřátelíte, což v případě Stanislava Grosse rozhodně nepřichází v úvahu,“ prohlásil Zeman.

Rozhovor s Milošem Zemanem odvysílá Frekvence 1 zítra v 17:00!

Video Ochrnutý Gross dceři opět nezatleskal, ale jen zářil: Jsem na ni hrdý! - Petr Soukup, Kristýna Léblová
Video se připravuje ...

ivoadler ( 15. května 2014 18:01 )

No právě, to se to Ježíšovi kecalo, rozdej co máš a následuj mne, když sám nic neměl. Nebyl on ten Ježíš komunista?

handgood ( 15. května 2014 17:11 )

Křesťané u nás mají štěstí, že žijeme uprostřed Evropy. Čeští ateističtí zaslepenci by je začali křižovat jako v Sýrii nebo Sudánu, nebyť dozoru EU. V tomhle jsme opravdu tolerantní národ. Bohužel, už se zde staví mešity a někteří zaslepenci přechází na islám a džihád proti křesťanům.

rudyptak48 ( 15. května 2014 16:44 )

Tady se naplno rozproudilo kamenování církve. To se náš pán nejvyšší bonmotista a ztrapňovatel neuvědomuje, že jsme ateistický národ? Proč si vůbec bere do huby Krista? Spolu se svým křišťálově čistým nástupnickým princem zlodějem, je to on, kdo jej pasoval do této role. Myslím, že náš hlavní bonmotář má krátkou paměť a teď obrací osten hněvu ateistického národa proti církvi. Moc dobře ví, že většina zlodějských Čechů má na církev pifku již od doby husistství. Za všechny nezdary v dějinách nemůže nikdo jiný než církev. Nikdo jiný tady nekrade než církev. Copak jsou všichni tuneláři a politické prostitutky křesťané? Když Zeman mluví něco o Kristovi je to stejné, jako by zloděj mluvil a čestnosti a poctivosti.

petrkramnypresident ( 15. května 2014 16:07 )

Měla taky za ta staletí loupení a zlodějin značně našetřeno. Když budu mít armádu, kterou pošlu loupit a 10 % mi ta armáda bude ze všeho odvádět a ta armáda bude řádit po Evropě, Asii a Americe 1000 let, tak přecejen nějaký majetek mít budu

petrkramnypresident ( 15. května 2014 16:02 )

Nenadávej, vemeno. Řekněme že v dnešní době v Evropě získává miliardy z dobrovolných darů, a kde teda jsou? Kde jsou všechny ty nové kostely, které církev z darů vybudovala? Já vidím jen ty staré gotické/barokní, které stavěla v době, kdy okrádali a dusili lidi. Dneska už mají jen minimum toho, co v minulosti a stačí jim to jen na údržbu. Když masivně kradli a loupili, tak si žili daleko lépe než dnes. Ono hospodařit stylem, že si všechno násilím ukradnu, je velice snadné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa