Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hasič se zhroutil: Přijel k nehodě dcery (†12), ta zemřela

Hasič zažil šok. Poté, co automobil srazil dvě dvanáctileté školačky, teprve na místě při zásahu zjistil, že jednou z nich je jeho vlastní dcera. Ta bojuje o život v nemocnici. Druhá dívka na místě zemřela
Hasič zažil šok. Poté, co automobil srazil dvě dvanáctileté školačky, teprve na místě při zásahu zjistil, že jednou z nich je jeho vlastní dcera. Ta bojuje o život v nemocnici. Druhá dívka na místě zemřela  (Autor: anc)
Autor: Čas.sk, ap, koj - 
20. ledna 2011
17:57

AKTUALIZOVÁNO: Obrovský šok zažil ve středu hasič zasahující po havárii, při níž automobil srazil dvě školačky. Teprve na místě zjistil, že jednou ze dvou zraněných holčiček je jeho vlastní dcera Alička (†12). Hasič se na místě zhroutil. Dívenku lékaři ještě operovali, v pět hodin ráno však zemřela. Její kamarádka Simona (†12) zemřela při převozu do nemocnice.

Nehoda se stala u slovenské obce Dubovany nedaleko Piešťan. Devatenáctiletý řidič Citroenu ZX zde po třetí hodině nezvládl ve velké rychlosti své vozidlo a smetl dvě dvanáctileté dívenky vystupující z autobusu.

Viděl svou dceru bojovat o život

Podle slovenských médií se řidič řítil vesnicí rychlostí 130 kilometrů za hodinu. Na místo nehody přijeli okamžitě kromě záchranářů i hasiči z Piešťan, kteří poskytovali první pomoc jak řidičovi, tak i oběma  školačkám.

Právě jeden z hasičů zažil na místě obrovský šok, když zjistil, že jednou ze sražených holčiček je jeho vlastní dcera. Jedná se přitom o jeho jedinou dceru. Hasič následně na místě zkolaboval. Dívka byla převezena do nemocnice. Její kamarádka Simonka († 12) na místě zemřela.

Takhle došlo k tragické nehodě. Takhle došlo k tragické nehodě. | Infografika Blesk

Dívka umírala před očima babičky

Nehodě přihlíželi také prarodiče nebohé Aličky. "Moje vnučka tady ležela," vypověděla roztřeseným hlasem babička dívenky. Dvanáctiletou Aličku okamžitě převezli do nemocnice v Trnavě, kde podstoupila operaci. Dívka utrpěla vážné poranění hlavy. Ve čtvrtek kolem páté hodiny ráno zemřela také ona.

Těžké zranění utrpěl i řidič vozidla David (19), který po srážce s dívkami vrazil do betonového sloupu. Na cestě, kde se nehoda stala, se v minulosti podle obyvatel obce odehrálo kvůli rychlosti projíždějících aut už několik tragédií.

Kolegové jsou otřeseni

Ostatní hasiči jsou celou tragédií bolestivě zasaženi. "Je to velice smutná událost, která nás všechny citelně zasáhla," uvedl pro slovenský Čas.sk zdrcený šéf piešťanských hasičů Peter Galbo.

Policie na místě odebrala řidičovi krev kvůli testu na alkohol. "Při vyšetřování nehody jsme odklonili dopravu v obci. Začali jsme prošetřovat míru zavinění," uvedla k tragické nehodě trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Jezdil jako prase, je to grázl

Podle vyjádření bývalého starosty obce Dubovany jezdil devatenáctiletý David vždycky velmi rychle. "Jel jako smyslů zbavený. Letěl jako blázen," řekl exstarosta, který byl na místě nehody. "Byl to největší grázl v Dubovanech," vypověděla pro televizi Markíza jedna z místních obyvatelek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sarpei ( 22. ledna 2011 13:01 )

U soudu zmetek dostane nějaký směšný trest,protože takhle podělané zákony máme v obou státech.Jsem táta,mám o něco ml.dceru než ty dívenky,řešil bych to velmi jednoduše.Nejpozději po odpykání trestu,bych ho nechal zabít,velmi pomalou smrtí,ať to cítí........ možná bych nevydržel a nechal jej chcípnout ještě před rozsudkem.Ano vím,těm dívenkám už to život nevrátí,ale to hovado by už nic takového nemohlo udělat!!!

sydnicka ( 22. ledna 2011 12:05 )

a proc se tak nikdo na cestach nechova ?Jje uplne jedno jestli je tam prechod - malo kdo z ridicu zastavi a pusti chodce

petulevlkova ( 22. ledna 2011 11:34 )

přeji tomu volovy, co srazil ve velké rychlosti obě dívky,aby se postavil na tu silnici a byl také srazen a prožívat si ty muka. Zmetek

scispa ( 22. ledna 2011 09:42 )

To je přece úplně jedno, takovýhle hovada by to stejně nedodržovala...Slušný řidič ví, jak má jezdit a na debily neplatí žádná pravidla.

44radka55 ( 21. ledna 2011 18:54 )

!!! Souhlas !!!

Zobrazit celou diskusi