Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti přežily zemětřesení: Matka je chránila vlastním tělem

Autor: oj, Kjaj - 
13. května 2011
11:02

Nejděsivější španělské zemětřesení za posledních 50 let zabilo nejméně devět lidí. Byla mezi nimi i sedmatřicetiletá žena. Položila život pro své děti. Před padajícími sutinami je zakryla vlastním tělem.

Úředník José Maunel Lorca z radnice v nejpostiženějším městečku Lorca zemětřesení přežil. Když otřesy skončily, vyběhl na ulici a začal pomáhat ostatním. „Slyšel jsem dětský pláč,“ popsal dramatické okamžiky záchrany José Manuel pro španělský deník El País.

S dalšími 4 sousedy vytvořili živý řetěz a co nejrychleji odklízeli trosky. „Trvalo nám to asi 15 minut. Ta chvíle byla ale tak napjatá, že to mohlo být mnohem déle,“ vysvětluje zachránce.

Prohrabali se až k tělu ženy. Jose Manuelovi bylo hned jasné že jí už nikdo nemůže pomoct. Pod jejím tělem se ale choulily dvě děti. Byly zaprášené, k smrti vystrašené, v šoku, ale žily. Matka je před padajícími sutinami chránila vlastním tělem. „Byly při vědomí, plakaly, jedno mělo obrovskou ránu na hlavě a poraněné nohy, ale bylo to dobré,“ José Manuel byl šťastný. Ne každý den se podaří zachránit dvě malé děti, před jistou smrtí.

burgermiky ( 13. května 2011 14:28 )

Souhlasím

burgermiky ( 13. května 2011 14:27 )

Tak tohle jsem obrečela Sama mám děti, udělala bych taky to samý.

e.44 ( 13. května 2011 11:26 )

mi vháněji slzy do očí. Proč čteme v poslední době mnohem častěji o "matkách" co vražděj svoje děti? Vždyť není nic přirozenějšího, než dát svůj život za záchranu života svých dětí, když to nějaká šílená situace vyžaduje. Drtivá většina lidí má to štěstí, že se nikdy do podobné situace nedostanou, ale jsou si jisti, že by se zachovali stejně, jako tato MATKA. Jednali by bez rozmyslu, instinktivně pro záchranu toho, co je pro ně v životě nejcenější. Tak proč jsou mezi náma i zrůdy, co vražděj a mučej vlasní děti?

janajka ( 13. května 2011 11:20 )

udělala bych to samé pro své děti

Zobrazit celou diskusi