Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zemětřesení v USA: Evakuace Bílého domu a Pentagonu

Evakuace probala rychle, ale systematicky, Američané se chovali ukázněně
Evakuace probala rychle, ale systematicky, Američané se chovali ukázněně  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, ljš, INT - 
23. srpna 2011
20:44

Východ Spojených států zasáhlo v úterý zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy stupnice. Podle dostupných informací byly evakuovány části Bílého domu, Pentagonu a Kapitolu a další významné budovy.

Epicentrum zemětřesení se nacházelo ve státě Virginie asi 134 km jihozápadně od Washingtonu. Podle listu The New York Times zatím není známý rozsah škod. V době otřesů byly ulice Washingtonu plné lidí, kteří vybíhali z okolních budov. Washingtonem se rozezvučely sirény krátce po druhé odpolední tamního času, lidé ale příliš panice nepodléhali, protože zemětřesení trvalo asi jen 30 sekund. Prezident Obama v době evakuace v Bílém domě nebyl, je totiž na služební cestě ve státě Massachusetts.

Neočekává se, že by škody byly příliš rozsáhlé. Jednalo se pouze o jeden kratší, středně silný otřes, statika budov by tedy neměla být narušena.

Bylo cítit až v Bostonu

Podle Zuzany Šimánkové, Češky žijící ve Spojených státech, bylo zemětřesení cítit až v 900 km vzdáleném Bostonu. "Seděla jsem zrovna v křesle na terase a vypadalo to, jako by s ním někdo lehce třásl," řekla.


monsiner ( 24. srpna 2011 09:49 )

Myslím, že takové kecy asi lidu nepřinesou vůbec nic.Velkohubost a přeceňovací vlastnosti , ti asi nejsou cizí.

monsiner ( 24. srpna 2011 09:48 )

No, za tím něco bude, ne?Kdo seje vítr......

takyjsemalkoholik ( 24. srpna 2011 08:20 )

rok,2012 se blíží.

Shelby16 ( 23. srpna 2011 23:19 )

korektura překlepů: *vyhnula; *pustoší

Shelby16 ( 23. srpna 2011 23:17 )

Přeju lidu Spojených Států Amerických, aby se jim nic zlého nestalo a vynula se jim jakákoliv katastrofa. Stačí, když vidím ty jejich tornáda, jak pustuší jejich domovi, na které si obyčejní Američané pracně našetřili. Nenadávejte na Ameriku - žijou tam úplně obyčejní a milí lidé !

Zobrazit celou diskusi