Policie na jihočeských silnicích řešila od rána více než 40 nehod. Téměř ve všech případech souvisely havárie s počasím, kdy na vozovkách ležel sníh nebo je pokrývala námraza. Nikdo se při nehodách vážně nezranil, řekl ČTK policejní mluvčí Jiří Matzner. Srážka šesti vozů dopoledne na čas zastavila provoz u Dasného na Českobudějovicku na silnici I/20, která spojuje České Budějovice s Pískem.

"Namrzá to, ale všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Jindřichohradecku se tvoří náledí. Úseky, kde se nesolí a upravuje se inertem, jsou zpluhované, jinak všude jinde jezdí všechna možná technika. Solíme, protože teploty jdou dolů a bohužel to všude namrzá. Nejvíc sněhu je na Prachaticku, nejhorší situace byla dnes na Českobudějovicku, okolo Římova, lidé volali z Kaplicka, tam, kde se nesolí, oblast Ločenic, tam to klouže, teď jsme tam posílali další techniku," řekl po 19:00 Hausel.

Podle předpovědi meteorologů bude večer a v noci na úterý polojasno, místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty od minus šesti do minus devíti stupňů, místy se může tvořit náledí.