Kvůli popadaným stromům byla na žádost policie přechodně uzavřena silnice III/33744 mezi obcemi Hošťalovice a Březinka na Chrudimsku, nyní je již průjezdná. Stromy a větve museli hasiči odklízet například v Libecině a České Třebové na Orlickoústecku, v Jankovicích na Pardubicku a v Pardubicích nebo Třemošnici a Práčově na Chrudimsku.

"Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v pondělí v 17:52 v Orli na Chrudimsku následky kolize kamionu s návěsem, který smetl vítr. Vzpříčený kamion hasiči vyprošťovali a převraceli zpět na kola až do 20:00," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

V Chocni ve Smetanově ulici museli hasiči zabezpečit polystyrenové desky používané na stavbě na zateplení domu, které létaly po okolí. Ve Vysokém Mýtě zasahovali u jiskřícího stožáru elektrického vedení, ve Skutči zajišťovali utržený plech na střeše, v Hrochově Týnci utrženou střechu z pergoly.

Podle mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárky Beránkové zaznamenali energetici v Pardubickém kraji v pondělí večer šest poruch na vedení vysokého napětí, do rána dvě z nich opravili. Nejvíce bylo zasaženo Orlickoústecko, Chrudimsko a Svitavsko. Dnes by měly být všechny poruchy odstraněné.