Oba programy kombinují poznatky, které by jinak lidé museli získávat studiem několika různých vysokoškolských oborů. Přihlášky na specializaci právo informačních technologií lze podávat do 15. srpna, zájemci o profilaci na nemovitosti se mohou hlásit do 30. října.

"V komerční i veřejnoprávní praxi je velká poptávka po právnících a IT manažerech s pokročilými znalostmi práva informačních a komunikačních technologií. Postgraduál LL.M. nabízí novou možnost získat tyto znalosti studiem i při zaměstnání,“ uvedl vedoucí Ústavu práva a technologií Právnické fakulty MU Radim Polčák.

Vědomosti nabyté v druhém otvíraném programu mohou pomoct v každodenní práci lidem působícím na trhu s nemovitostmi - právníkům realitních kanceláří či developerských společností, realitním makléřům nebo zaměstnancům katastrálních úřadů.

"Právní vztahy k nemovitostem se takto uceleně v Česku v současnosti nevyučují. Přitom je to podnikatelská oblast, ve které se pracovně pohybuje velké množství lidí. Náš program propojuje poznatky z řady oborů, ať už je to nakládání s nemovitostmi, právo životního prostředí, oceňování nemovitostí nebo stavební právo," popsal studijní obory ředitel fakultních programů postgraduálního vzdělávání David Sehnálek.

Zájemci najdou bližší informace na webu fakulty, kde jsou také informace o ceně programů. Je mezi nimi uveden i jeden orientovaný na obchodní právo, který už běží a jeho kapacita je naplněná, další přijímací řízení chce fakulta spustit na podzim. Pro přijetí je ve všech třech programech nutné mít vysokoškolské vzdělání, ne však výlučně právní, a také praxi ve vybraném oboru.