"V souvislosti s nastupující administrativou jsme optimističtí a těšíme se na spolupráci ve všech oblastech, které zajímají obě naše země," uvedl Džubajr.

Saúdskoarabský diplomat se vyjádřil i k téměř šest let trvající válce v Sýrii. Rijád v konfliktu podporuje umírněnou opozici, která stojí proti režimu prezidenta Bašára Asada. V souvislosti se syrskými mírovými rozhovory, které se mají příští týden uskutečnit v kazašské Astaně a jejichž cílem je dosáhnout příměří, Džubajr uvedl, že "stojí za to to zkusit".

Jak dále varoval, vztahy Saúdské Arábie a jeho hlavního rivala v regionu Íránu zůstávají "napjaté". Mohou se prý zlepšit pouze tehdy, pokud Teherán zastaví "své agresivní akce".

Vztahy mezi Íránem, v regionu dominantní šíitskou zemí, a Saúdskou Arábií, která je jeho sunnitským rivalem, jsou napjaté právě i kvůli bojům v Sýrii. Tam Teherán stojí za prezidentem Bašárem Asadem, zatímco Rijád podporuje některé povstalecké skupiny. Rovněž v jemenském konfliktu stojí obě země na opačných stranách: Rijád podporuje jemenskou vládu, zatímco Teherán šíitské povstalce.