Taxikáři se sešli před 13:00 na Strahové, odkud vyrazili na svou trasu kolem ministerstva financí a dopravy až k magistrátu. Tady předali podle Hulana zástupcům města petici a akci ukončili. Podle policie se akce zúčastnilo několik stovek vozů taxislužby.

Důvodem uspořádání akce je právě zpřísnění zkoušky pro provoz taxi a všeobecné přezkoušení všech taxikářů. "Podle magistrátu jsme všichni nepoctiví, a proto nám zpřísní podmínky. Opět zavede zkoušky z místopisu po pěti letech a zavede psychotesty. Akorát teda pořád nevíme, co se na taxislužbě změní k lepšímu a co se tím vyřeší u černého podnikání?" píše na stránkách Asociace koncesionářů v taxislužbě, která akci pořádala.

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana nemusela policie řešit žádné přestupky, při asi hodinové akci pouze řešila dopravní situaci ve městě. "Do plynulosti dopravy se to promítlo, určité problémy jsme řešili zejména v okolí magistrátu na Mariánském náměstí," řekl ČTK Hulan.

Primátorka námitky taxikářů odmítla s tím, že pověst taxikářů nepoškozuje a nikdy nepoškozovala Praha, naopak nepoctiví taxikáři vždy poškozovali pověst města. "Pověst každé profese dělají vždy především ti, kteří ji vykonávají", sdělila Krnáčová. Podle ní Praha vždy tvrdila, že většina taxikářů je poctivých. "Nechápeme proto, proč organizace zastupující provozovatele taxi nestojí na straně těch, kterým slouží - tedy cestujících a města. A v konečném důsledku touto akcí pomáhá lidem, kteří i jí nejvíce škodí," uvedla primátorka. Zástupce taxikářů prý pozvala ke společnému jednání.

Praha chce kromě zpřísnění testů a přezkoušení rovněž iniciovat novely několika zákonů, například zákona o silniční dopravě nebo pozemních komunikacích. Rozšířit chce okruh přestupků, pro které může řidič ztratit tzv. spolehlivost. Zvětší se také možnost zadržení oprávnění řidiče taxislužby a taxikáři by rovněž mohli mít zákaz stání ve druhé řadě, stejně tak jim bude zakázáno parkovat tři minuty beztrestně v modré parkovací zóně.

V Praze je podle dřívějších informací magistrátu evidováno téměř 4000 vozidel taxislužby, ve skutečnosti jich ale po městě jezdí víc. Počet takzvaných problematických řidičů městská policie i magistrát odhadují na několik desítek.