"EP Jericho je takovým předznamenáním toho, že bychom chtěli do konce dodělat desku, která by měla vyjít v únoru. Mezitím si střihneme turné s kapelou Jelen, se kterou v podstatě objedeme celou republiku," řekl ČTK Stypka. Turné začíná 27. října v Českých Budějovicích.

Stypka se širší veřejnosti představuje až nyní, ale jako muzikant působí od svých 12 let. "Neberu to jako nějaký začátek kariéry, akorát jsem potkal lidi, se kterými to nabralo nový vítr, takže se to dá označit jako začátek druhé kariéry," uvedl. "Asi před rokem jsme si s klukama v kapele řekli, že si pořád můžeme stěžovat, že nás nikde nehrají nebo taky můžeme začít pořádně makat a muzika se stane naší prioritou. A v tu chvíli se věci začaly měnit a více o nás zajímali lidé," dodal.

Stypka nahrával sám internetový projekt Wake Up Songs. "Ráno jsem vstal, napsal píseň, hned ji umístil na YouTube, a pak až jsem si dal kafe a probral se. Tudy vedla cesta ke kapele," řekl. S rozhodnutím zprofesionalizovat svoji hudební činnost začal objíždět akce zaměřené na vyhledávání talentů a nabízet svoje demo nahrávky. "Chtěl jsem, aby si moje muzika našla vydavatelství, které se o ni dobře postará. To nakonec klaplo v případě SinglTonu," řekl.

Kytarista a zpěvák je stoprocentním autorem repertoáru kapely Bandjeez. "Někdy mám pocit, že písnička už je někde hotová a já jenom pokorně čekám, kdy si ji mohu 'vyzvednout' a předat dál," podotkl. Množstvím koncertů i publika bude turné se skupinou Jelen největší akcí, jakou Stypka s kapelou zatím zažili. "My jsme zatím byli klubová kapela, navíc lokalizovaná na Moravě a vzhledem k množství lidí od nás pracujících v metropoli i v Praze, takže to v mnoha ohledech pro nás bude nejvíce, co jsme zatím zažili," řekl.

Stypka i členové Bandjeez mají povolání, která jim umožňují věnovat se plně muzice. Lídr kapely je grafik, bubeník Matěj Drabina vyučuje hru na bicí, baskytarista Maro Zeman je trenérem badmintonu a jen hráč na klávesové nástroje Pavel Soloniak se živí výhradně hudbou. "Naštěstí to není tak, že bychom museli chodit někam k pásu, a tím pádem nemohli hrát koncerty," uzavřel Stypka.