S Aleidaovou zazpívá slavný tenor populární duety za doprovodu Českého národního symfonického orchestru pod taktovkou Marcella Roty. Duo CARisMA tvořené Magdalenou Kalčevovou z Bulharska a italským hudebníkem Carlem Corrierim nabídne kombinaci mimořádné kytarové techniky a moderního zvuku.

V Praze se nevidomý tenorista a charismatický zpěvák vážné i populární hudby představí už počtvrté; své fanoušky nadchl v letech 2003, 2005 a 2013. V březnu 1999 tu byl hostem předávání výročních cen Akademie populární hudby a při té příležitosti převzal šestinásobnou platinovou desku za mimořádně úspěšný prodej 182.000 zvukových nosičů alba Romanza na českém trhu. Loni v dubnu obdržel v Miami cenu za celoživotní dílo jako velvyslanec italské hudby, který prodal na celém světě přes 80 milionů alb.

Šestapadesátiletý Bocelli patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější interprety současnosti. Jeho tvorba, kolísající mezi romantickým popem a klasickými áriemi, ale nemá jen příznivce. Ti se s jeho kritiky už léta přou, zda je Bocelliho popularita jen vydařeným marketingovým tahem, nebo zda je za špičkového tenoristu považován oprávněně.