Druhým rokem se Ozvěny rozšiřují na internetový portál www.aerovod.cz, který nabídne šest snímků ke zhlédnutí online. Zájemci budou moci legálně za poplatek vidět filmy Odborný dohled nad východem slunce, Evangelium podle Brabence, Opři žebřík o nebe, Stále spolu, Filmová lázeň a Vlna vs. břeh.

"Hlavním smyslem Ozvěn je nabídnout divákům v Praze a Brně příležitost zhlédnout snímky, které se do české distribuce nedostanou buď vůbec, nebo s mnohaměsíčním zpožděním," uvedl dramaturg Ozvěn Ivo Andrle,

Pokud jde o filmy z hlavní soutěže MMF Karlovy Vary, Ozvěny nabídnou například Zlaté pobřeží, Babai zástupce polské kinematografie, snímky Červený pavouk a Tělo. Za povšimnutí stojí také v Benátkách dvojnásobně oceněný Soud. Diváckým hitem festivalového okruhu je snímek Transdarinka kompletně natočený na iPhone.

Necelý měsíc před distribuční premiérou se v Ozvěnách představí film Amy o předčasně zesnulé zpěvačce Amy Winehouse, který zaznamenává divácké rekordy v domovské Velké Británii. Hravý snímek Zbrusu Nový zákon o škodolibém Bohovi, který ze svého bruselského bytu otravuje život lidstvu, se zase po několika projekcích v Ozvěnách vrátí do kin až na Štědrý den.

Ozvěny nabídnou také dva islandské filmy - Fúsí režiséra Dágura Kariho a snímek Berani, který letos v Cannes zvítězil mezi filmy sekce Un Certain Regard a do českých kin přijde v listopadu. V předpremiérách se divákům představí také několik českých snímků: Domácí péče, Prach, Nenasytná Tiffany, novinka Heleny Třeštíkové Mallory či na pomezí žánru balancující Amerika.