"Stálá expozice Moc médií, společný projekt Muzea fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci a Národního technického muzea v Praze postupně představuje dějiny fotografie a audiovizuálních médií v našich zemích od roku 1839 do současnosti," uvedl kurátor Petr Kliment. Od června 2012 je v muzeu k vidění první část nazvaná Fotografický portrét. Vedle galerie portrétů představuje originální přístroje a pomůcky.

Tématem druhé je krajinářská fotografie a v návaznosti na ni němý a zvukový film. "Zobrazování krajiny stálo vedle portrétu na počátku dějin fotografie. Vystaveny jsou fotografie krajiny od Františka Fridricha, Jindřicha Eckerta, Rostislava Košťála, Jiřího Bárty, Karla Plicky nebo Jana Reicha," dodal kurátor.

Prezentace nezvukového filmu ukazuje nový rozměr práce s časem, zachycení pohybu. Velká většina exponátů je opět zapůjčena Národním technickým muzeem, především jde o fotografie a filmové přístroje, kamerovou i projekční techniku.

Další, připravovaná část expozice představí rozhlas a televizi coby média přenosová, závěrečná bude věnovaná videoartu a novým médiím.

Muzeum, jež je obecně prospěšnou společností, založenou a významně podporovanou městem Jindřichův Hradec, sídlí v historickém centru v kompletně zrenovované renesanční jezuitské koleji z konce 16. století.

Vedle stálé expozice jsou v muzeu aktuálně výstavy Vinnetou za kulisou, K & K - Dva pohledy na Itálii, sto let fotografie v záběrech dvou českých fotografů, Jihočeské hrady a zámky objektivem 19. století a Antonín Kratochvíl - Dogma. V neděli končí výstava Karel Čapek fotograf.