Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Klid na Ukrajině se nekoná: Policie v ukrajinském Mariupolu prý zmařila pokus o atentát!

Autor: ČTK - 
23. února 2015
21:27

Policie v ukrajinském Mariupolu informovala o zmaření teroristického útoku, který údajně připravovala skupina proruských ozbrojenců. Podle policejního šéfa Doněcké oblasti Vjačeslava Abroskyna se ve městě skupina policistů pokoušela zastavit projíždějící automobil, jehož posádka začala po strážcích pořádku střílet. Později se ukázalo, že útočníci připravovali atentát.

Jeden ze tří zasahujících policistů byl zabit, z útočníků přišel jeden o život a druhý uprchl. V automobilu policisté našli tašky s trhavinami. Plán na jejich použití policie nezná, po prchajícím útočníkovi zatím bezvýsledně pátrá.

Incident se stal jen krátce po nedělním atentátu v Charkově, kde při pumovém útoku na mírový pochod zahynuli dva lidé. Další oběť, patnáctiletý chlapec, zemřela dnes v nemocnici.

Policie krátce po explozi v Charkově zadržela čtyři podezřelé, všechny Ukrajince. Skupina podle šéfa Rady národní bezpečnosti a obrany Oleksandra Turčynova absolvovala výcvik v Belgorodu v Rusku.

Vůdce doněckých vzbouřenců Alexandr Zacharčenko dnes prohlásil, že charkovský incident může být dílem ukrajinské tajné služby SBU. „Jakmile SBU najde tak rychle pachatele, vzniká dojem, že to udělali sami,“ řekl Zacharčenko ruské agentuře Interfax.

 

luder ( 24. února 2015 02:22 )

Vůbec nejlepší bylo, když ten ukrajinskej velitel nazýval ty traktoristy a zemědělce, co chránili během bojů své rodiny, svoji domovinu,protože jim už nic nezbývalo, teroristy. To skutečně nemělo chybu!

luder ( 24. února 2015 02:13 )

Hlavně že hned vědí, že má v tom prsty Moskva-Putin. To už jsou tak žvásty pro choré mozky!

johnbee ( 24. února 2015 00:46 )

Vůbec bych se nedivil, kdyby to byla pravda. Druhý den po sestřelení Boingu vypustili údajný telefonní rozhovor povstalců, že Boing sundali nebo střílení na Majdanu začali nějací civilisti aby vyprovokovali policii. A poslední útok v Charkově, hned věděli, že to byli Rusové. A oslavy 1.výročí. Pěkná komedie, při které vlály i vlajky banderovců.

Zobrazit celou diskusi