Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Razie u podnikatele z Kuciakova článku: Policie zadržela Vadalu a dalších 9 lidí!

Autor: dce, ČTK - 
1. března 2018
10:07

Na východě Slovenska od sedmé ranní probíhá velká policejní razie. Podle listu Korzár už zadržela italského podnikatele Antonina Vadalu, kterého ve svém nedokončeném článku zmiňoval zavražděný investigativní novinář Ján Kuciak (†27). Policie prohledává i objekty dalšího italského podnikatele z Kuciakova článku Diega Rody.

O raziích v v objektech v Michalovcích a v Trebišově informoval jak první server Aktuality.sk. "Mělo by to být v objektech italského podnikatele Vadaly," píší. Razie probíhají už od sedmé hodinny ranní. Policie zasahuje i v objektech Diega Rody, kterého Kuciak ve svém článku přímo spojil s italskou mafií 'Ndrangheta.

List Korzár uvedl, že kolem půl desáté policisté Vadalu, jeho bratra i bratrance zatkli a odvezli k výslechu. Policie to nepotvrdila, bližší informace slíbila poskytnout v průběhu dne. O něco později vyvedli policisté z Rodova domu muže se zakrytou hlavou. Podle médií se patrně jedná přímo o podnikatele Diega Rodu. Policie má podle mluvčího Tibora Gaspara zajistit deset osob, které plánuje podrobit výslechu.

Kuciak ve svém materiálu napsal, že na východě Slovenska fungují ve vzájemné koordinaci zástupci čtyř rodin z prostředí italské Kalábrie, kde působí právě obávaná mafie 'Ndrangheta. Mezi nimi je i rodina Vadaly a Rody. Jejich hlavním byznysem na Slovensku je podle novináře zemědělství.

Roda byl v roce 2013 dokonce zatčen kvůli příslušnost k mafii, o rok později ho ale soud zprostil obžaloby kvůli nedostatku důkazů. I jména Vadalovy rodiny se objevily na zatykači 18 členů gangu, tentokrát z roku 2017, konkrétní informace se ale Kuciakovi už nepodařilo zjistit...

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Video  Otazníky kolem vraždy novináře a jeho dívky: Tři kávy na stole a odemčené dveře  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video  Kolegové o zavražděném novináři Janu Kuciakovi: Slušný kluk, který se nebál.  - TV Joj, Blesk TV
Video se připravuje ...

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

moiaza ( 1. března 2018 18:15 )

V podstatě zajistí jen menší ryby a ta hlavní ryba popluje v klidu dál.

Fanda_plesku ( 1. března 2018 15:24 )

vabona - a vy hloupá husič.ka pokud si nedáte do logických souvislostí fakta

Fanda_plesku ( 1. března 2018 15:21 )

Lidi nepřijde vám podezřelé, že ihned po tom co byla objevena těla letěla zprávami zkazka o mafii? trochu ryhlé ne? skoro až dopředu připravené. myslíte, že mafie by na slovensku zabíjela tímto průhledným způsobem? spíš mi to připomíná nějaký pokus o puč ve stylu zabijeme dva mladé lidi, hodíme to na mafiány, lidi se budou bouřit a sesadíme fica, páč bruselu je krajně nesympatický a neskáče jako panáček

tolko ( 1. března 2018 13:10 )

Celé je to nezáviděníhodné, hlavně ať se dobrou pravd a pochytají i chapadla do posledního článku.

kinki ( 1. března 2018 12:20 )

carmin + anisamri prestante fetovat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání