Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nábojnice jako vzkaz?! Popravený Kuciak (†27) o nich psal ve svém posledním článku

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
1. března 2018
05:20

Zavraždila novináře Kuciaka a jeho snoubenku Martinu mafie?! To je otázka, kterou si klade nejen celé Slovensko. Mladý investigativní novinář o podsvětí a jeho vazbách na vládu premiéra Fica psal. Ve svém posledním článku popsal praktiky, které se zřejmě objevují i v případu jeho vraždy.

Jde zejména o náboje, které byly podle serveru Pravda.sk vyskládány kolem těl obou zemřelých. Odborníci se shodují, že jde o typický vzkaz mafie. Má varovat kohokoli dalšího, kdo by chtěl v činnosti oběti pokračovat.

Nábojnice se přitom objevují i v posledním Kuciakově článku, ve kterém psal o napojení italské mafie s vládou premiéra Fica. V jednom z příkladů praktik podsvětí zmiňuje případ vyhrožování z roku 2013. „Případ číslo jedna se odehrál na východě Slovenska v roce 2013. V jedno lednové ráno našli zaměstnanci trebišovské firmy na vstupní bráně netypickou zásilku. Na plotě visela taška, v které byly zápalky, deset funkčních nábojů a pohřební kytice. Zabalená byla v papíru s nápisem Jerad, což měla být zkomolená verze jména jejich šéfa Gerharda,“ píše ve svém článku, který už však nestihl dokončit. Přesto se ho rozhodl jeho domovský server Aktuality.sk zveřejnit. 

Před soudem za vyhrožování nakonec stanul Sebastiano Vadala, příbuzný Antonina Vadaly, který je podle Kuciaka napojený na Ficovu poradkyni Marii Troškovou a poslance Viliama Jasaně. Ital ale nakonec potrestán nebyl, soud však podle Kuciaka probíhal nestandardně.

Že by náboje na místě činu byly symbolem mafie, ale popírá šéfredaktor Aktualit.sk Peter Bárdy, kde zavražděný novinář pracoval. „Víme od policie, že tam nebyl žádný vzkaz od mafie, nějak rozmístěné náboje. Byly tam vystřílené nábojnice i nevystřelené náboje, ale nejpravděpodobněji proto, že měl (vrah) problém s dobíjením pistole a náboje mu vypadávaly, když přebíjel. Nebyl to odkaz ve smyslu ‚zabijeme další‘,“ řekl serveru iDnes.cz. Na vysoce postavený zdroj z prostředí policie se ale odvolával i server Pravda.sk, který o nábojích na místě činu hovořil jako o vzkazu.

Tomu, že vrahem byl profesionál, navíc nasvědčuje také to, že oběti byly popraveny každá jednou ranou. Kuciak střelou do hrudníku, jeho snoubenka z blízka do hlavy.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Video  Fico ukázal milion eur za dopadení vraha novináře. Opozice žádá, aby vlivní rezignovali.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video  Italská mafie, Ferrari v obýváku a spojení s vraždou novináře? To vše policie prověřuje.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

sachmat ( 1. března 2018 16:01 )

Vypadá to, že někdo to chce za každou cenu hodit na italskou mafii… Kdyby to byla opravdu práce, těch nejnebezpečnějších italských klanů, tak by těla (kadávery) nebyla nikdy nalezena… To je dobré si v prvé řadě uvědomit. Kdyby se mafie (kteří jsou taktéž nazýváni, bílé límečky: Nacházející se na všech důležitých/strategických úředních postech…) chtěla zbavit Kuciaka, tak to pravděpodobně udělá následovně…Snažila by se domluvit s dotyčným, taktéž v podobě úplaty….Kdyby to nepomohlo, půjde na to oklikou a nějakým způsobem zařídí, aby si dotyčný po profesní stránce už ani neškrtl… Taktéž se zničeho nic začnou objevovat různé zamítavé postoje úřednického rázu. Přesto všechno, italský mafián bude nadále působit přátelským dojmem a jakože on s tím nemá nic společného…Rozhodně se nebude cítit ohrožen nějakým mlaďochem a nebude na sebe zbytečně upoutávat pozornost… Jejich vynalézavé a kolikrát neuvěřitelné taktiky, jsou již všeobecně dost dobře známé (přestože si mohou myslet opak), nic nového pod sluncem…. Navíc o dotacích, ze kterých mají užitek většinou mafiáni (z běžných občanů mají tak akorát srandu), je dlouhodobě seznámena celá Itálie, ale nikdo s tím nemá očividně problémy… To znamená: Diskutuje se, nadává se, ale to je tak vše, co mohou běžní občané dělat… Tím pádem se dá usuzovat a napsat, že tahle dvojnásobně-chladnokrevná vražda, nebude s velkou pravděpodobností dílem Italské mafie…Jak pracuje slovenská to vědí experti na danou problematiku ve své domovině. Nicméně se domnívám, že jim každopádně bude chybět známá italská vynalézavost.

merrylou212 ( 1. března 2018 06:04 )

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/527122/minulost-ficovy-asistentky-troskove-ma-rada-hryzani-d o-ouska-podnikala-s-muzem-napojenym-na-mafii.html

merrylou212 ( 1. března 2018 05:42 )

Prý poradkyně - to byl na tom Fico rozumově tak špatně, že měl 22-letou poradkyni? Byl zde názor, že proč to nešetřila policie? Je to všude stejné- policie,justice na výplatních páskách těchhle mafiánů.A peníze jsou vždy až na 1.místě.I kdyby to začal nějaký policajt vyšetřovat,tak by skončil v lepším případě odvoláním z"vyšších míst".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání