Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

»Otec« ubodal dcerku (†3) na Uherskohradišťsku z pomsty manželce! Rozváděli se, našla si jiného

Autor: Zdeněk Matyáš - 
29. září 2017
15:33

Děsivé drama se odehrálo ve čtvrtek po poledni v domě na Uherskohradišťsku. Zhrzený »otec« (28) tady ubodal dcerku (†3) a vážně zranil pětiletého syna. Po činu se pokusil otrávit léky. Za tragédií je podle všeho pomsta manželce, pár je totiž v rozvodovém řízení!

„Prý si našla jiného, přestalo to mezi nimi klapat. Bydleli v baráku tři roky, ta holčička byla moc hezká a šikovná,“ svěřila se sousedka bydlící ve stejném patře jako mladá rodina.

Muž byl s dětmi doma sám. Půl hodiny po čtvrtečním poledni zaslechla sousedka dětský výkřik, nevěnovala mu však pozornost. V tu chvíli se ale v bytě odehrávalo krvavé drama. Muž jako smyslů zbavený se vrhl na tříletou holčičku s nožem a ubodal ji, jejího pětiletého bratra těžce zranil.

Po skončení otřesného běsnění se muži v hlavě asi vyjasnilo, a když si uvědomil, co udělal, rozhodl se spáchat sebevraždu. Pokus o otravu léky se mu ale nezdařil. 

Když později dorazila matka domů z práce, naskytl se jí šílený výjev: V krvi bezvládné tělo její milované holčičky, o kousek vedle zraněný syn. Opodál její muž-vrah.

„Vlítli tam pak policajti, záchranka, ve vzduchu vrtulník, hotové manévry. Paní seděla před barákem v autě v šoku, musela jsem ji utěšovat,“ řekla Blesku další sousedka bydlící o patro níž.

Otce i jeho syna dopravil záchranářský vrtulník do nemocnice. „Přijímali jsme muže po intoxikaci ve velmi vážném stavu a v bezvědomí. Jeho stav je nyní stabilizovaný, další podrobnosti ovšem nemůžeme vzhledem k policejnímu vyšetřování sdělit,“ řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

„Podezřelý muž je v současné době v péči lékařů a není schopen účasti na úkonech trestního řízení," uvedla mluvčí zlínské policie Lenka Javorková. Zraněný chlapec je již mimo ohrožení života.

Policistka potvrdila, že kriminalisté celou událost vyšetřují jako vraždu a pokus o vraždu se sazbou 15 až 20 let vězení případně lze podle zákona uložit výjimečný trest. „Motiv a okolnosti činu jsou předmětem dalšího šetření," doplnila.

Lidé v domě i z okolí neskrývali nad událostí zděšení. „Občas jsme se potkali na schodech, prostě na pohled normální mladá rodina. A pak zjistíte, že se u nich v bytě odehrávalo peklo,“ svěřila se jedna ze sousedek.

Video  Mluvčí Policie ČR Lenka Javorková informuje Blesk o vraždě dítěte na Uherskohradišťsku.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

bublina55 ( 29. září 2017 23:11 )

Kruci, proč už se konečně neobnoví trest smrti? Žádný jiný trest si takováhle zrůda přece nezaslouží. Nakonec to dopadne tak, že podle znaleckého posudku byl nepříčetný, trestní stíhání se zastaví a on se "půjde léčit" za peníze daňových poplatníků

sabartnok ( 29. září 2017 18:59 )

To je asi devadesát odstínů sálající debility vypatlanýho mozku a absence lásky mezi dvěma dospělými. Bohužel opět platí dítě životem. Chtělo by to sáhnout k exemplárním trestům ať je zde jakákoli psychická porucha ten " člověk" si nezaslouží dál žít.

..krakonos500 ( 29. září 2017 18:33 )

To je nic proti soudružce, která zaživa ugrilovala svou dceru (+2), aby nasrrala partnera http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/496418/rozvodovy-horor-v-belgii-matka-ugrilovala-s voji-dceru-2.html

ellenic ( 29. září 2017 18:32 )

Další naprosto de.bilní chlap , který ublížil vlastnímu dítěti. Jiní rodiče statečně bojují s těžkou nemocí svého dítěte, modlí se, prosí, doufají v zázrak a tady jeden primitiv zavraždí dcerku a vážně zraní synka . Do haj.zlu s takovým chlapem. Ubožák je slabé slovo.

VerkaSvobodka ( 29. září 2017 18:29 )

Přeci znalci obhajoby Kramného nepotvrdi proud.zavrażdil je proudem, to je jasná věc. Sedí a bude sedět dál. A tenhle další moravský zmetek ať taky schnije v kriminále.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání