Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na sál to nestihli: Žena porodila v Písku pod stoletou lípou! Dceru odrodil tatínek

Autor: ljš - 
22. srpna 2017
15:50

Mystický okamžik! Tak popsal primář písecké porodnice narození malé Barborky. Holčička totiž přišla na svět v pátek večer pod košatou stoletou lípou, která nese »šťastné« jméno.

Nastávající maminka jela do porodnice ze svého bydliště v obci Hosty u Týna nad Vltavou. „Na oddělení ale již nedošla a s pomocí svého manžela porodila přímo pod lípou v areálu,“ uvedl předseda představenstva nemocnice Jiří Holan.

Rozkošná Barborka tak přišla na svět ve 20.25 hodin. Podle lékařů vážila 3,45 kilogramu a měřila 50 centimetrů. „Vše se odehrálo velmi rychle. U porodu asistoval manžel, kolemjdoucí muž mu půjčil triko k zabalení miminka. Když pak pracovníci blízkého interního oddělení uslyšeli křik, přišli pomoci. To už zdravá holčička byla na světě. Zdravotníci z porodnice pak zajistili další péči o novorozence i matku,“ řekl primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Michal Turek, MBA.

Podle něj šlo o téměř mystický okamžik, protože se dítě narodilo pod stoletou lípou malolistou, která patří mezi nejkrásnější a nejstarší stromy v nemocničním areálu. „Je pojmenovaná po zakladateli písecké nemocnice MUDr. Václavu Šťastném. A šťastnou se stala i pro tuto maminku,“ uvedla porodnice na svém Facebooku.

Protože nenastaly žádné komplikace, mohla se Barborka i se šťastnými rodiči a starším bratříčkem vydat domů už po čtyřech dnech.

VIDEO: Průvodce těhotenstvím ve dvou minutách

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání