Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Detaily krvavého masakru: Proč Martina R. (†35) vyvraždila svoji rodinu?

Autor: bop - 
4. prosince 2016
16:34

Snad žádná matka nepochopí, jak mohla Martina R. (†35) zabít pět členů své rodiny, včetně tří zdravých dětí. Rakouský server oe24.at přinesl několik informací o případu, které mohou objasnit myšlenkové pochody vraždící Rakušanky...

Martina R. byla komplikovaná osobnost. Navenek milá, ale v soukromí velmi egocentrická, narcisistická, výstřední a citlivá. Její povaha tak mohla způsobit, že v okamžiku, kdy se cítila zahlcená rodinnými problémy, zvolila drastické řešení sebevraždy. A v domnění, že jim vlastně prokazuje službu, vzala s sebou i všechny své blízké.

Martinina matka Mathilde (†59) si od doktora vyslechla velmi ošklivou diagnózu: rakovina slinivky břišní. Tento typ nemoci je smrtelný - a navíc ve velmi krátkém čase. Mathilde potřebovala neustálou péči.

Martina navíc nevlastnila řidičský průkaz a byla závislá na svém bratrovi, aby ji vozil z práce, do práce a všude, kde bylo třeba. To spolu s péčí o tři malé děti způsobilo velké problémy v organizaci času, tlak a stres.

Otec Michelle (†7) a dvojčat Fabiana a Sebastiana (†10) navíc s Martinou nevycházel nejlépe. Už roky mezi nimi trval spor o opatrovnictví dětí, který se dostal až k okresnímu soudu v Neulengbachu.

Rodina ještě ke všemu nikdy nepřekypovala majetkem a i přes to žena toužila po koupi bývalého hostince. Kvůli tomu se dostali do vážných finančních problémů, které mezi členy rodiny vytvářely další spory a stres.

Na dveřích bývalého hostince, kde rodina R. žila, se navíc už po tragédii objevil záhadný dopis adresovaný Martině od jistého Stefana. Muž jí v něm děkuje za „krásný čas s tebou“ a vzkazuje „Ještě jednou díky za všechno!“ Vyšetřovatelé spekulují, zda může jít o přítele nebo milence Martiny R., který by do případu mohl vnést nové světlo. Stejně tak ale může jít jen o velmi špatný vitip.

Podle soudního psychiatra Reinharda Hallera páchají obvykle ženy takovéto masakry především jako „rozšířené sebevraždy“. „Bývají často depresivní a chtějí své blízké vzít do lepšího světa,“ říká odborník.

To mohl být i případ egocentrické Martiny. Mohla si myslet, že pro své bližní vlastně dělá to nejlepší, když je posílá do světa bez hádek, finančních i zdravotních problémů. Haller nicméně konstatuje, že případy žen, které své oběti zastřelí, jsou opravdu velmi vzácné.

kiwi65 ( 4. prosince 2016 18:21 )

 Typická bleskovina.Nevím o čem píšu,ale hlavně že napíšu.Kdy už konečně začnou psát komentáře lidi co alespoň umí česky.

dumik ( 4. prosince 2016 17:38 )

 Blesk je expertem na články, z nichž se nikdo nic nedozví, neboť jim chybí jakákoliv informace.

michaela0077 ( 4. prosince 2016 17:07 )

Mám dvě děti, situace u nás neni růžová, ale i když se snažím pochopit tu ženu, nejde to. V životě bych nedopustila aby jim někdo ublížil. Ale "zdravý" člověk to možná ani pochopit nedokáže. Je to strašně smutný... Snad jsou opravdu na lepším místě....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání