Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obhájce obžalovaného z taxivražd pro Blesk.cz: Soud nevnímá, co můj klient říká!

Autor: vet - 
23. listopadu 2016
19:53

Ze všech sil se David V. (35), obžalovaný z vražd tří pražských taxikářů, snaží přesvědčit soud o své nevině. Některá jeho sdělení ale působí zmateně. Co na dosavadní průběh říká jeho obhájce Michal Stupka?

Jak se váš klient cítí?
Pro něj je to velmi stresující.

Soudu se evidentně snaží vysvětlit, jak to tenkrát bylo s nalezenými peněženkami, jeho ztraceným rodným listem, pistolí. Myslíte, že to má nějaký efekt?
Z mého pohledu to říká velice komplikovaně, až zmateně. Mám pocit, že soud z tohoto důvodu zcela nevnímá, co se snaží sdělit.

Proč to tak je?
Má hodně informací zprostředkovaných. Větší část dne byl tehdy po požití rivotrilu. I znalec potvrdil, že v takové situaci může nastat, jak se říká, okno. Informace má částečně zrekonstruované ze strany policie.

Jak to jeho výpověď ovlivňuje?
Není schopen rozlišit, kterou informaci získal v rámci výslechů, a co je jeho osobní vzpomínka. To ho limituje v tom, aby se mohl kvalifikovaně vyjádřit.

Z výslechu spoluvězňů vyplynulo, že všichni mají ve věznicích nepříznivou pověst »spolupracovníků«. Jak moc je jejich výpověď věrohodná?
To nemohu komentovat.

Advokát jedné z poškozených rodin Blesku prozradil, proč pozůstalí po prvním zastřeleném taxikáři Petru S. (†42) k soudu nedorazili. Dosud se s tragédií nevyrovnali. Do osudného dne bydleli Petr S., jeho těhotná partnerka, bratr i matka společně. Pak se rodina rozpadla. „Museli se vystěhovat ze společné domácnosti. Bratr se stará o matku. Sám se ale léčí na psychiatrii,“ uvedl právník rodiny Jakub Pobořil. Teď se pozůstalí obávají, že by proces nervově nezvládli. „Pokud bude obžalovaný odsouzen, doufají v trest nejvyšší,“ dodal advokát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání