Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůza v Motole: Syn vyměnil otci s rakovinou infuzi, ten zemřel. Kvůli šarlatánům?

Ve Fakultní nemocnici Motol zřejmě vyměnil syn svému onkologicky nemocnému otci infuzi. Ten pak zemřel.
Ve Fakultní nemocnici Motol zřejmě vyměnil syn svému onkologicky nemocnému otci infuzi. Ten pak zemřel.  (Autor: Matěj Smlsal)
Autor: ljš - 
31. října 2016
05:00

Bojují o život s krutou diagnózou, a často se proto chytají jakékoli naděje. Onkologicky nemocní pacienti a jejich příbuzní tak bohužel mohou podlehnout i šarlatánům. Jeden takový případ se nedávno odehrál v motolské nemocnici.

Na šokující případ z fakultní nemocnice, který je zřejmě výsledkem práce podvodných léčitelů, upozornila Česká televize. Pacientovi s rakovinou tam údajně jeho syn vyměnil naordinované léky za infuzi s neznámou látkou. Nemocný krátce na to zemřel.

Tragédii potvrdila i policie. „Kriminalisté se zabývají tímto případem záměny infuze u onkologicky nemocného pacienta. V tuto chvíli čekáme na výsledky soudní pitvy a toxikologie,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle televize mohla být v infuzi vysoká dávka vitamínu C, která by neměla být škodlivá. Tato látka se do letošního května na některých klinikách i přes odpor odborníků používala jako doplňková léčba, pak ji ale zakázal Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Zda o vitamín skutečně šlo, ale lékaři nemohou s jistotou vědět. Roli v případu navíc mohlo sehrát také to, že v době, kdy infuzí proudila synem přinesená látka, nemohl pacient užívat léky, které podle lékařů skutečně potřeboval.

Před praktikami různých pochybných léčitelů experti důrazně varují. „Znám třeba případ mladého muže, který měl onemocnění, které by bylo léčitelné, ale bohužel kvůli tomu, že objímal stromy příliš dlouho, tak už se k léčbě nedalo pořádně ani přikročit,“ uvedla pro ČT přednostka Onkologické kliniky FN Motol Jana Prausová.

jany ( 31. října 2016 22:54 )

doktori leci, nekoho yleic, me treba vylecili a jsem bez rakoviny diky lekarum a ne alternativnim magorum

jany ( 31. října 2016 22:51 )

tak nejak. ja jsem tady, ziju, pracuju, diky "tem zlym doktorum" a jejich lecbe.

mazliva.samicka ( 31. října 2016 13:19 )

Joooo???..Tím se ale fakt nechlub......

nezadat1 ( 31. října 2016 12:58 )

B 17 má hodně daleko do vit.B.B 17 Obsahuje kyanid co zabíjí rakovinové buňky a neubližuje zdravým,ale vše z mírou.

noacojezase ( 31. října 2016 12:49 )

Dokonce i acylpyrin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání