Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie ze zastřelení 3 taxikářů viní Davida (35): Má 45 exekucí a dluží 457 884 korun!

Autor: Etienne Bláha - 
1. srpna 2016
20:28

David (35) z Prahy, kterého policie drží jako údajného TAXIVRAHA, se topí v dluzích. Podle zjištění Blesku je na něj vedeno 45 exekucí s celkovou částkou 457 884 Kč. Pokud si je policie jistá, že jde o taxivraha, mohly by právě dluhy představovat spojitost se zastřelením tří pražských taxikářů? Státní zastupitelství totiž uvedlo, že motivem činu byl majetkový prospěch.

Blesku se podařilo zjistit, že za TAXIVRAHA považují vyšetřovatelé Davida (35) z Prahy. Davidův bratr i spoluvězeň, se kterým byl 11 měsíců v cele ve věznici v Plzni-Borech, jeho vinu popírají. Kdo ale vůbec je a co v minulosti dělal muž, jehož soud na návrh žalobce poslal do vazby?

David kromě krátkého zaměstnání na přelomu tisíciletí podle všeho nikdy pořádně nepracoval. Buď byl veden jako žadatel o práci, pobýval ve výkonu trestu, nebo ho pravděpodobně prostě do zaměstnání nepřijali.

Peněz neměl nikdy nazbyt. A ke zřejmému finančnímu nedostatku se v roce 2007 přidala velká exekuce na 76 456 korun. V následujících měsících a rocích se pak už vezl. Jeden exekuční příkaz střídal druhý, až se jich podle zjištění Blesku nabalilo celkových 45! Tolik má zápisů v centrální evidenci exekucí. Většinou jde sice o malé částky mezi 200 až 800 korunami, ke každé ale přibyly náklady na vymáhání. Ty se pohybují mezi čtyřmi a sedmi tisícovkami, takže žádné drobné.

Občas se pak mezi pohledávky vklínila i větší částka, jako například 55 930 korun z roku 2012. Postupem času tak Davidovy dluhy narostly celkem na současných 457 884 korun. Právě peníze jsou přitom podle státního zastupitelství motivem pro zabití tří drožkářů. To jako jediné z orgánů činných v trestním řízení o TAXIVRAHOVI v červnu uvedlo alespoň minimální informaci.

„Je stíhán pro zločin vraždy spáchané v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch,“ sdělila mluvčí Štěpánka Zenklová. A pokud by se policie v motivu nemýlila, dluhy by mohly být hlavním důvodem, proč by někdo spáchal tak otřesný čin...

Vše o případu TAXIVRAH najdete: ZDE!!

jansochor ( 1. srpna 2016 23:09 )

Stejně si myslím, že by se takoví měli věšet. Trest smrti je třeba znovu zavést, má v justici své nezastupitelné místo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání