Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blázna z věže sundala zásahovka taserem: Cizinec zde vydržel celých 14 hodin!

Autor: dce, idh - 
9. června 2016
22:53

Celý den hnízdil polonahý cizinec na věži skladu Národního divadla v Praze. Vyjednavači ho přemlouvali, aby slezl, od čtvrtečního rána, muž se ale nedal zviklat a na věži strávil celých 14 hodin. Nakonec ho zpacifikovala zásahová jednotka.

Policisty, hasiče i záchranáře od čtvrtečního rána zaměstnával muž, který vylezl na střechu budovy ve Viničné ulici v Praze 2. V 8:17 ráno se tak uchýlil po konfliktu s kolemjdoucími, kteří na něj zavolali policii, protože po nich házel kameny a cihly. V tom ostatně pokračoval i poté, co vylezl na věž skladu Národního divadla.

Na místo se sjeli policisté, hasiči i záchranná služba, později přijeli i vyjednavači a všichni na místě zůstali celý den, protože rusky mluvící muž se rozhodl, že z věže nesleze. Zpočátku byl na místě i jeho kamarád, ani on ho ale nepřesvědčil.

„Areál uzavřela policie, která s neznámým již několik hodin vyjednává. Předběžné škody na majetku jsou odhadovány na sto tisíc korun českých. Zatím nedošlo ke zranění žádných osob,“ uvedl tiskový mluvčí divadla Tomáš Staněk. Svým počínáním naštěstí nikoho nezranil.

Video  Video Aktu.cz: Zásahovka sundavala blázna z věže taserem.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

V průběhu dne dostal jídlo a cigarety, které si vyžádal. Vyjednavači mu předali i pití, v tom byla ovšem hypnotika. Ta ale s mužem ani nehla, přitom vypil dvě plné lahve s uspávacími prostředky.

Jeden z vyjednavačů později večer muže dokonce prosil, aby slezl. Záchranné složky byly tou dobou již připravené na celonoční akci. V průběhu večera a noci pak policisté střídali vyjednávání s chvílemi ticha – doufali, že cizinec díky nezájmu okolí nakonec sám sleze. Nikoliv.

Nakonec na místo dorazila větší skupina policistů a krátce před 23. hodinou cizince zpacifikovali několika zásahy taserem. Když ho snášeli z věže, byl muž při vědomí. Záchranná služba ho převezla do nemocnice.

„Po 14 hodinách se policisté rozhodli k zákroku spolu s pražskou zásahovou jednotkou. I oni se s pětadvacetiletým mužem z Lotyšska pokoušeli nejprve vyjednávat. To ale nikam nevedlo, a tak se rozhodli pro zákrok a muže za pomocí taseru zpacifikovali,“ řekla novinářům policejní mluvčí Iveta Martínková.

Video  Vyjednavač muže přemlouvá, aby slezl.  - Daniel Černovský
Video se připravuje ...

majojo ( 10. června 2016 11:20 )

ND si vyčíslilo škodu na více než 100 000? To si snad dělaj srandu, ne? Za to opraví tu ruinu celou!

ejvm1712 ( 10. června 2016 11:17 )

Divná zásahovka,když si neumí poradit s jedním magorem. Nechci vidět jak by to bylo,kdyby se stalo nějaké hromadné neštěstí či terororistický útok

pomoooc-hori ( 10. června 2016 10:50 )

Přesně

pavucinka ( 10. června 2016 10:34 )

 Skutečná celebrita je asi " jeden z mála " pan Šlachta.

cassio ( 10. června 2016 10:03 )

tak nevím, pořád říkají ,že jsou naši spoluobčané a najednou prej cizinec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání