Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Druháci v Pelhřimově strkali spolužákům hlavy do záchodu. Brutální šikanu šetří inspekce

Autor: čad - 
22. února 2016
16:55

Další případ otřesné šikany! Zatímco v Praze studenti průmyslovky týrali učitelku, na pelhřimovské základce se objevila šikana mezi teprve sedmiletými dětmi! Ty údajně spolužákům strkaly hlavu do záchodové mísy.

„Druháci se měli zamykat na záchodech a strkat slabším hlavy do toalet,“ popisoval způsob šikany zdroj Blesku. Ředitel základní školy Karasovy domky v Pelhřimově Pavel Rafaj, nejprve tvrdil, že u nich na škole šikana nebyla, pak ale složil zbraně.

„Je to měsíc stará záležitost. Mělo k tomu docházet ve třídách a na chodbách, děti se zavíraly na záchodech,“ uvedl Rafaj s tím, že pět dětí nakonec dostalo ředitelskou důtku. „Že by ale někdo strkal spolužákovi hlavu do záchodové mísy, popírám,“ dodal.

Na šikanu ve třídě upozornilo jedno z dětí při vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně.

Video Místostarosta Pelhřimova - Blesk TV
Video se připravuje ...

Škola okamžitě posílila dozory učitelů, které předtím nefungovaly úplně dobře. Případ už nyní také vyšetřuje Česká školní inspekce. Radnice, jako zřizovatel školy, šikanu rovněž přiznala. „Po dohodě vedení školy a pracovníky pedagogicko-psychologické poradny se situace na škole stabilizovala,“ uvedl místostarosta pro školství Josef Koch. Ten teď čeká na ukončení vyšetřování České školní inspekce.

„Zpravidla ho ukončíme do měsíce, zákon nám však umožňuje prodloužit délku vyšetřování až na 60 dnů,“ řekl Blesku náměstek ústředního školského inspektora Ondřej Andrys.

vihor ( 22. února 2016 21:40 )

Stačí se podívat na pár animovaných seriálů pro děti, co se tam děje, třeba Tom a Jerry. Čemu se jeko divíte, když to dětem předkládáte jako zábavu. Ten Tom a Jerry se tam neustále napadají, trhají bombami, řežou a sekají vším možným, vláčí za autem, atd. Vždyť i ten Islámský stát se tím nejspíš inspiroval. To by se muselo nejdřív zastavit celé to pokrytectví s akčními hrdiny, neustálými masovými vraždami v televizi a jejich vyšetřováním, atd.

sensey ( 22. února 2016 20:27 )

Je úžasné, co děti dokáží, když jim k tomu dáme příležitost.

villi ( 22. února 2016 20:15 )

UŽ SE ZABILI??? UŽ SE ZABILI ??? UŽ SE ZABILI ??? UŽ SE ZABILI??? UŽ SE ZABILI ???

pekaaaros ( 22. února 2016 20:09 )

a jakmile evroparlament zpochybníš, budeš českej buran, zaostalej postkomunista a čecháček z hospody. jo takhle to je ale bud silnej. nenech se zviklat demagogy.

villi ( 22. února 2016 20:00 )

PROČ SI ŽÁCI NEVZALI NOŽE ??? ASI JE ZROVNA ZAPOMĚLI. ...TAK PŘÍŠTĚ !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání