Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři vlastní děti uškrtila tkaničkami: Bála jsem se, že mě opustí přítel, přiznala se u soudu

Anna Dusíková před soudem v Brně. Je obžalována z trojnásobné vraždy svých novorozených dětí.
Anna Dusíková před soudem v Brně. Je obžalována z trojnásobné vraždy svých novorozených dětí.  (Autor: Blesk - Jiří Nováček)
Autor: jn - 
23. září 2015
10:01

Porodila dva zdravé chlapečky a holčičku. Dýchali, křičeli. Matka je hned uškrtila tkaničkami od bot, zabalila do batohů a pohodila na půdě domu v Dolních Dunajovicích. Bála se prý, že ji opustí partner, který děti nechtěl. Pár byl závislý na drogách. Vražedkyně se přiznala u Krajského soudu v Brně.

Sedm měsíců po objevu tělíček tří mrtvých novorozeňat dnes stanula Anna Dusíková (25) před trestním tribunálem brněnského soudu. Za trojnásobnou vraždu jí hrozí doživotí.

Podsaditá blondýna se k vraždám přiznala. U soudu vypovídala klidně, jako by se hrůzy snažila vytěsnit z hlavy. „Bála jsem se, že ztratím přítele. Namluvila jsem mu, že kvůli zdravotním potížím nemůžu mít děti,“ řekla.

První dítě, holčičku, zardousila Anna Dusíková v roce 2013. Porodila ji na záchodě. Dívenka měřila 46,4 centimetrů. Ovázala jí tkaničku od bot kolem krku, utáhla. Pak mrtvolku zabalila do batohu a hodila mezi haraburdí na půdě.

Druhý chlapeček přišel na svět o rok později. Dýchal, křičel. I jeho stihl stejný osud jako sestřičku.

Třetí klučík přišel na svět letos 12. února. Měřil 53 centimetrů a vážil 3,7 kilogramu. Byl donošený, zdravý, dýchal, plakal. Anna Dusíková jej zabalila do hadrů, hodila do pytle od psích granulí a položila pod radiátor. Kvůli ztrátě krve pak na nějakou dobu omdlela. Když se probrala, dítě bylo mrtvé. Žena jej odnesla na půdu k dvěma sourozencům.

„Vím, že existují babyboxy i anonymní porody. Neumím si to vysvětit. Sama nechápu, proč jsem jednala takhle,“ řekla soudci. S přítelem Danielem Masarykem pravidelně brali pervitin, občas marihuanu. „Ta mi nedělala dobře,“ prohodila. Do práce nechodila, občas si vydělala pár korun na brigádě. Žili prý z příjmu přítele.

Vražedkyně má z předchozího vztahu dvě děti, chlapce a holčičku, které žijí s jejich otcem. Toho opustila, protože se zamilovala do narkomana Daniela Masaryka. „Kdyby byl doma přítel, určitě bych mu řekla, že rodím,“ prohlásila.

Na trojnásobnou vraždu přišli kriminalisté po posledním porodu. Žena při něm ztratila hodně krve a přítel k ní přivolal lékaře. Ti zjistili hrůznou pravdu a zavolali policii.

calumet ( 23. září 2015 14:40 )

Jak se dá utajit těhotenství, když dítě mělo 53cm a 3,7 kg? Ten chlap by musel mít mozek už uplně vymydlenej, kdyby si nevšiml, že se mu ženská mění na sloníka. Do basy s oběma.

sores ( 23. září 2015 12:56 )

Hlava mi nebere, v dnešní době v 21 století už se mohou rodit jedině a pouze plánované děti!!!!!! Jsou dostupné takové přípravky v lékárně, drogérii a doktora že nikdo nemusí mít dítě pokud SÁM nechce. Jen ti bez IQ a jednoduchý to nechápou a nepochopí! Jsou ostuda národa, z nich je polovina Česka, to je strašné,brr.

santikxauz ( 23. září 2015 12:29 )

Šu*k*at to by ji šlo,ale starat se o děti,to ne.

ejvm1712 ( 23. září 2015 12:15 )

Akoráz zjurvil celej stát a dnešní mládež

ejvm1712 ( 23. září 2015 11:09 )

Krista pána! Havlova mládež. V USA by ta ♦ dostala trest smrti. Oprávněně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání