Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nenapravitelný kriminálník skončil ve spárech policie. Po dvaceti letech vylezl z basy a hned loupil

Kriminalisté dopadli lupiče s bohatou trestní minulostí zvlášť závažného charakteru.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: lm - 
17. srpna 2015
21:31

Přes půl života za mřížemi mu nestačilo. Nenapravitelný kriminálník krátce po propuštění z vězení, kde si odpykával trest za vraždu, přepadl s nožem večerku. Zajistil si tak další pobyt v base.

Sedmačtyřicetiletý recidivista 27. července v odpoledních hodinách přepadl s nožem v ruce večerku v Novovysočanské ulici v Praze. Při loupežném přepadení si počínal obzvlášť brutálně.

Prodavačce přiložil nůž ke krku se slovy, aby mu vydala veškerou finanční hotovost, s výhrůžkou, že pokud tak neučiní, tak ji podřeže. Žena z obavy o svůj život začala křičet o pomoc, načež ji lupič opakovaně udeřil rukojetí nože do horní poloviny těla, čímž jí způsobil zranění. Po celou dobu, kdy si násilník z pokladny vybíral peníze, před ženou šermoval nožem. Poté z místa i s uloupenou hotovostí ve výši přes deset tisíc korun utekl,“ popsala děsivý útok pražská policejní mluvčí Iva Martínková.

Netrvalo ani měsíc a policisté si pro něj najisto přišli. Po zatčení putoval rovnou do vazby. Recidivista má opravdu bohatý trestní rejstřík, jemuž vévodí loupež se zraněním, znásilnění, a dokonce i vražda. Poslední trest v délce čtyřiadvaceti let si odpykával až do května loňského roku. Za červencovou loupež mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání