Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

POZOR! V Praze řádí fantom s nožem! Bodá lidi do krku

Velmi agresivní muž řádí v Praze s nožem v ruce.
Velmi agresivní muž řádí v Praze s nožem v ruce.  (Autor: Policie )
Autor: tas - 
9. října 2013
20:10

V pražské metropoli řádí agresivní muž, který přepadl a pobodal již tři muže. Muž přepadl svoji první oběť na konci září, další toto úterý. Agresor je ozbrojen nožem a před svým útokem nevaruje. Policie po tomto muži pátrá!

Muž napadá své oběti s nožem v ruce a vymáhá peněžní hotovost. Policie po muži pátrá již od 26. září, zatím ale bezúspěšně. V prvním případě napadl muže v časných ranních hodinách v Kinského zahradách a jako záminku použil žádost o zapálení cigarety.

Bodnutému mladíkovi přispěchal na pomoc kamarád, ale ten skončil se stejným zraněním – bodnutím do levé části krku. „Napadení se poté dali na útěk, ale pachatel je pronásledoval. Jednoho ze zraněných dostihl, srazil na zem a opakovaně jej udeřil pěstí, kdy v pravé ruce stále svíral zřejmě nůž nebo jinou bodnou zbraň," informovala policejní mluvčí Hana Jeřábková iDnes.cz. Muž na napadené mluvil rusky.

Zatím jeho poslední obětí je mladý muž, který se vracel domů dvě hodiny po půlnoci. „Na Janáčkově nábřeží k němu přistoupil muž a anglicky ho vyzval k vydání peněz. Muž v obavě o svůj život mu vydal veškerou finanční hotovost a dal se na útěk," dodala Jeřábková. Avšak ani vydání hotovosti pachatele neuspokojil a také přepadeného pronásledoval a bodnou zbraní ho opět zranil na krku.

Policie se domnívá, že oba případy spolu souvisí a varují občany před tímto velmi agresivním mužem. Muž je přibližně 30 let starý, 175 cm vysoký, má krátké vlasy, tmavé oči a široký nos. Hovoří rusky a anglicky. Podle informací iDnes.cz byl oblečen do světlých špinavých roztrhaných džínových kalhot a mikiny s kapucí a nápisem.

Policisté dále upozorňují obyvatele Prahy, aby se tohoto násilníka nepokoušeli zadržet sami a v případě, že zahlédnout podezřelého, volali linku 158 nebo 112. 

cernyhubydoplynu ( 10. října 2013 13:29 )

Ještě že jezdím autem.

zaviracispendlik ( 10. října 2013 09:26 )

a brýle si zapomněl doma

viollett ( 10. října 2013 09:21 )

jo a stalo se to cca mezi 7.30 a 8 ráno, cestou do práce...

viollett ( 10. října 2013 09:20 )

Vedle podobného fantoma jsem si cca v červnu rozespalá sedla v autobuse č. 118 směr Budějovická ketrý jel z Lihovaru lihovaru. Měl v ruce nůž a než jsem stihla zareagovat, zpacifikovali ho 2 silní muži, kterým bych tímto chtěla dodatečně poděkovat za statečnost a odvahu, protože vůbec nevím co by se tam dělo dál. Dle popisu si ale myslím, že by se mohlo jednat o stejnou osobu. Opravdu na něj bacha, navíc na mně v tom autobusu působil opilým nebo vyfetovaným dojmem, takže zábrany někoho bodnout žádné.... škoda že víc nepopsali postavu, pokud jsem dobře četla, ten z busu byl celkem obr...

jerry ( 10. října 2013 06:36 )

..prezentujícího pralesní zákony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání