Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hledají muže, co svázal dívku (11) a nechal v lese!

Autor: oj, Zbyněk Schnapka, jos - 
24. června 2010
18:29

AKTUALIZUJEME: Ve vojenském prostoru Brdy na Příbramsku vojáci našli v lese živou jedenáctiletou dívku. Byla svázaná! Blesk.cz to potvrdila středočeská policejní mluvčí Soňa Budská, s tím, že případem se dále zabývá západočeská kriminálka, protože první stopy vedou do Plzně.

Příšerného činu se dopustil nejspíš asi padesátiletý muž. První stopy policii nasměrovaly do Západních Čech. Podle informací, které Blesk získal, dívku přepadl neznámý pachatel, když ráno mířila do školy. Je tedy pravděpodobné, že šlo o únos. Sama dívka tvrdí, že jí neznámý muž přelepil páskou ústa, nacpal do auta a odvedl do Brd. Tam na ni narazili vojáci. Dívka nemá žádná zranění.

Zalepil jí ústa

Podle informací Blesku pracuje policie s několika vyšetřovacími verzemi. Jednou z nich je, že dívku našli svázanou v lese vojáci u Padrťských rybníků. Podle další verze únosce dívku přivázal ke stromu a zalepil jí ústa. Školačce se ale podařilo vysvobodit a při bloudění lesem narazila na vojáky. Ti zburcovali policii a záchranku.

Byla podchlazená

„Dívku nám předali na silnici vedoucí z vojenského prostoru odkud jsme ji okamžitě převezli do rokycanské nemocnice. Byla silně podchlazená,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková. Dívka prý byla přivázaná u stromu. Muži, který údajně hovoří špatně česky, hrozí za únos a omezování svobody až osm let.

Vojenský prostor Brdy

Vojenský újezd Brdy, též Vojenský výcvikový prostor Jince, je třetím největším českým vojenským újezdem. Rozkládá se v západní části okresu Příbram, mezi Rokycany (Strašicemi) a Příbramí, jižně od Hořovic, severně od Rožmitálu pod Třemšínem. Rozloha je 260,08 km². Žije zde 34 obyvatel. Asi 90 % území tvoří les, zbylou část využívá armáda především jako cvičiště se specializovanou dělostřeleckou a leteckou střelnicí.

Vojenský prostor zde vznikal kolem roku 1927, od roku 1950 je vojenským újezdem. Na území vojenského újezdu je šest cílových ploch – Tok, Jordán, Brda, Padrť, Bahna a Kolvín. Tři posledně jmenované jsou zakonzervované a nevyužívané. Zákaz vstupu pro veřejnost platil v letech 1940–1945 a pak od roku 1950 dosud, v roce 2007 byly v omezeném rozsahu zpřístupněny malé části na okrajích. (wikipedie.cz)

sakra ( 25. června 2010 10:41 )

Muži, který údajně hovoří špatně česky... co nám sem nalezlo díky naší "OTEVŘENOSTI" za verbež.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání