Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Němci zadrželi českého řidiče autobusu bez řidičáku

ilustrační foto
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
23. června 2010
19:54

Bavorští policisté kontrolující řidiče v blízkosti hranic natrefili na českého řidiče autobusu bez řidičského oprávnění a navíc pod vlivem drog.

O případu z úterního pozdního večera ve čtvrtek informovala bavorská policie. Už minulý týden bavorská policie zadržela dvojici českých vykrádačů automobilů.

Sedmadvacetiletý muž řídil autobus po dálnici A7, která spojuje sever a jih Německa. Poblíž Dietmannsriedu nedaleko rakouských hranic byl autobus podroben namátkové kontrole. Řidič měl řízení zakázáno a navíc se přiznal, že hodinu před kontrolou kouřil marihuanu. Čech se tak musí zodpovídat z řízení bez řidičského oprávnění, řízení pod vlivem drog a porušení zákona o omamných látkách.

Na Čechy mají spadeno

V posledních dnech nejde o jediný podobný "úlovek" bavorských policistů. Minulý čtvrtek zadrželi v blízkosti Waidhausu nedaleko německo-českých hranic Ford Focus s českou poznávací značkou a dvěma Čechy, kteří se údajně dopustili řady trestných činů včetně vykrádání aut.

Dvojice měla po dálnici A6 namířeno do České republiky. Řidič byl jednoznačně pod vlivem drog a při prohledání se u něj našel balíček s 0,5 gramu amfetaminu. Navíc u sebe neměl řidičský průkaz, který mu sebraly české úřady.

Nepoučili se, kradli znovu

Při prohledání vozu policisté narazili na náčiní používané pro násilné otvírání uzamčených automobilů i na několik kradených věcí: sedm navigačních přístrojů, zařízení pro varování před radarem a dvě autorádia.

Muži ve věku 33 a 35 let svůj lup uskutečnili v blízkosti norimberského letiště. Pro bavorskou policii prý nejde o neznámou dvojici. Už loni v květnu byli vyšetřováni kvůli sérii vloupání do automobilů v okolí Ingolstadtu.

sakra ( 24. června 2010 10:21 )

A můžeme se divit když jsme magoři a "mistři světa"?

bara ( 23. června 2010 23:58 )

delavar ( 23. června 2010 23:13 )

Nemeckí policajti,stejne jako Rakúsky nechápu,že už nie sú hranice,je bezbrehá demokracia,každý si môže robiť čo uzná za vhodné a odmietajú sa nechať obohacovať ,,kultúrou,, z východu.Bolo by dobré rázne dohovoriť ich šéfom a dôrazne požadovať benevolenciu.A aspoň jednu vec by mohli vedieť: vodič autobusu má byť veselý!!! A musí šíriť optimizmus a pomáhať cestujúcim.A dá sa to triezvy? Bože to Nemecké vnútro-to je na smiech!! Brani záujmy spoločnosti.Ktorá to potrebuje-to je šikana.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání