Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rekonstrukce: Vlčák neútočil, myslivec střílet neměl!

Autor: Jiří Čada - 
13. prosince 2009
19:44

Myslivec, který minulý týden v honitbě u Stříteže na Jihlavsku zastřelil špičkově vycvičeného záchranářského psa, nemluvil zřejmě pravdu.

Proti jeho verzi, že na něho pes zaútočil, hovoří totiž nejen provedená pitva zvířete, ale také rekonstrukce celé události.

Nimrod František Med tvrdí, že na něj Bax útočil a proto ho musel zastřelit. Nimrod František Med tvrdí, že na něj Bax útočil a proto ho musel zastřelit. | Foto Blesk Jiří Čada

Myslivec František Med, který psa zastřelil, do policejního protokolu tvrdil, že na něho německý ovčák v lese zaútočil. „Hnal se na mne, strhl jsem pušku a vystřelil,“ popisoval hned po neblahé události Blesku celou situaci myslivec. „Ještě že jsem ho trefil první ranou, jinak bych byl pokousaný,“ tvrdil nimrod. Další výstřel údajně psa minul a třetí už byla rána z milosti, která Baxe poslala na věčnost.

Majitelka zastřeleného psa: Bax na nikoho neútočil >>

Pitva zvířete a víkendová rekonstrukce celé události však ukázala, že vycvičený pes myslivce nejen neohrožoval, ale dokonce k němu ani neběžel. „Zvíře bylo střeleno jednoznačně do boku. Tak se pes nikdy nepostaví, když na člověka útočí,“ ukázal přímo na místě Blesku kynolog a cvičitel Baxe Mirek Fiantok. Jeho slova potvrzuje i Iva Hanáčková, matka majitele psa, která v osudný den Baxe ještě se svým psem na poli u lesa venčila. „Bax si myslivce, který pro něho nepředstavoval žádné nebezpečí, vůbec nevšímal a obloukem se vracel ke mně. Tehdy vyšla první rána,“ řekla žena.

Policisté nyní případ zastřeleného zvířete, jehož cenu znalec odhadl až na sto tisíc korun, vyšetřují jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

odlisny ( 10. července 2015 17:58 )

sto tisíc, paráda, doufám, že bude muset pan pytlák pod aliasem myslivec prodat zbraně. Myslivci jsou jen obyčejní zabijáci, je to největší nepřítel zvěře, vše co se hýbe musí střílet, jinak by nedosáhl orgasmu

w.mojko ( 9. července 2015 17:45 )

myslivci su len pytliaci vystupujuci pod inym nazvom... chrania iba zver, ktoru neskor sami zozeru, ci predaju nejakemu uchylnemu Nemcurovi. Aby si mohol pripnut dalsiu trofej ku svojej zvrhlej zbierke... A myslivci maju potom ya co chlastat a robit party

artas ( 18. prosince 2009 21:50 )

Naprosto s vámi souhlasím. Začínám mét pocit, že se u nás myslivcem může stát kdejaký debil. Takovým lidem nepatří vůbec zbraň do ruky! Kdyby tímto způsobem zastřelil mého psa, tak bych mu udělala ze života peklo!

chaticka ( 18. prosince 2009 11:48 )

Konečne sa podarilo dokázať že strieľal neoprávnene....Skláňam sa pred tými, ktorí zariadili rekonštrukciu prípadu. Obyčajnému smrteľníkovi by totiž ostali len oči pre plač.....Dúfam, že to bude výstraha pre všetkých vychcaných a nadutých poľovníkov, ktorí strieľajú beztresne všetko živé a oháňajú sa pritom láskou k prírode....( nemám inak proti tým normálnym poľovníkoml nič) Viem si predstaviť, aká je to nevyčísliteľná strata pre majiteľa, ako sa musí bezbranne cítiť...aspoň takto je to zadosťučinenie pre neho.... .....

sharka ( 17. prosince 2009 10:23 )

třeba se trefí někdo do něj....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání